ZKC’19 4 wint in matige wedstrijd met 7-15 van AVO 5 in Assen.

Deze zondag ging het vierde op pad richting Assen. Dit deden wij met een bijna complete selectie, alleen Janita was afwezig omdat zij het 2e moest versterken deze zondag. Nadat iedereen omgekleed was en we hadden genoten van een clinic voor de jeugd van AVO deed coach Mark de voorbespreking. Belangrijk was om niet te denken dat we dit zomaar gingen winnen, maar toch was dit een wedstrijd die we moesten winnen en dit kon alleen door zelf goed te spelen en AVO niet het idee te geven dat er wat te halen valt.

We begonnen in de aanval met Marjolein, Lisanne, Guus en Wouter. In de verdediging begonnen Hilde, Nienke, Evert en Martijn. Op de bank zaten Trudy, Dianne, Edward, Nilton en Mark.

Om precies 11.00 floot de goed leidende scheidsrechter Blauw voor de eerste maal. Wat volgde was een eerste helft waarbij toeschouwers niet bepaald vermaakt werden. Het vierde speelde moeizaam en AVO kon daar eigenlijk nog minder tegenover zetten. We kwamen op 0-2 via Marjolein en Guus, waarna AVO de 1-2 maakte. Dit was hun enige doelpunt voor rust. Coach Mark nam al gauw een time-out en zette samen met Evert de ploeg op scherp. Ook werd er onder de dames een aantal keer gewisseld waarbij Dianne in de aanval ingezet werd. Dianne scoorde namens het verdedingsvak de 1-3, waarna wederom Guus en Marjolein scoorden namens het andere vak en zorgden voor 1-5. Vervolgens scoorde Martijn van afstand en maakte Nienke een fraaie doorloopbal, waarna Dianne de 1-8 ruststand verzorgde.

In de rust was eigenlijk niemand echt tevreden, het liep gewoon moeizaam en we moesten gretiger worden op de bal. Lisanne kwam er weer in voor Dianne bij rust. Nadat Guus meteen na rust de 1-9 maakte, wist AVO vanuit het niets 4 keer op rij de korf te vinden. Het was 5-9, zou het dan weer spannend worden? Coach Mark nam wederom een time-out om de ploeg op scherp te zetten. Martijn en Hilde hadden de boodschap begrepen en schoten het vierde naar 5-11. AVO had nog een kleine opleving daarna en scoorde 2 keer op rij, 7-11. Dianne loste Lisanne weer af en Mark kwam er nog in voor Evert en wist ook nog een goal mee te pakken. Ook Hilde, Guus en Marjolein scoorden nog. De eindstand was hiermee 7-15.

Kortom, het was geen hele sterke wedstrijd van ZKC kant maar de punten werden wel mee naar Zuidwolde genomen. Volgende week spelen we voor de laatste keer thuis deze zaalcompetitie. Om 11.20 spelen we dan tegen Leeuwarden 2. We zien u graag dan!