Het vierde laat kans op heroveren van de tweede plaats liggen door verlies thuis tegen Vitesse.

Deze zondag mocht het vierde na twee weken vakantie weer aantreden, in onze eigen hal tegen Vitesse 2. Op voorhand een wedstrijd die gewonnen moest worden, Vitesse staat namelijk onderaan en de mannen en vrouwen van het vierde doen nog steeds mee om de bovenste plaatsen.

We begonnen in de aanval met de teruggekeerde Jorieke, Marjolein, Nilton en Martijn. In de verdediging begonnen Trudy, Hilde, Mark en Edward. De bank zat ook deze wedstrijd weer goed vol met Janita, Nienke, Lisanne, Wouter en Guus als wissels. Guus deed daarnaast ook de coaching samen met Gerben.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn, het was slap. Verdedigend werd er niet goed aangesloten, waardoor het opportunistisch spelende Vitesse gemakkelijk de korf kon vinden. Aan de kant van ZKC’19 werden er goede aanvallen gedraaid met veel variatie, maar het schotpercentage lag ongekend laag waardoor de doelpunten erg moeilijk vielen. We keken bij de rust dan ook tegen een grote achterstand aan, 5-9. Doelpunten in de eerste helft werden gemaakt door Nilton (2x), Martijn, Mark en Edward.

In de rust zette coach Guus ons op scherp, als we hier nog een resultaat wilden halen dan moesten we zelf beter presteren en het rendement moest omhoog.

In de tweede helft ging het beter lopen bij het vierde. Verdedigend was het beter op orde, maar met name aanvallend werd er een tandje bij gezet. Edward werkte heel hard, nam daarmee het eerste verdedigingsvak op sleeptouw en zag zich ook beloond met twee doelpunten deze wedstrijd. In de rust kwam Lisanne in dat vak voor de moegestreden Hilde, even later verving Janita de goed spelende Trudy en zij pikte ook een doelpunt mee. Mark scoorde ook nog twee goals in de tweede helft in dat vak. In het aanvalsvak ging het door een tactische omzetting beter lopen in de tweede helft. Jorieke en Marjolein (later kwam Nienke op haar plaats) steunden de heren erg goed onder de korf waardoor zij doelpunten konden gaan maken. In de tweede helft scoorde dan ook zowel Martijn als Nilton 2 keer. Op het moment dat we terugkwamen tot 2 verschil (11-13) besloot coaches Guus en Gerben om Guus en Wouter in te brengen voor de twee topscorers van dat moment Martijn en Nilton. Dit in een uiterste poging om nog minimaal een puntje te forceren.  Dit mocht helaas niet baten, Vitesse scoorde de 11-14 en daarmee was het beslist. Wouter scoorde nog wel een fraaie goal en bepaalde daarmee de eindstand op 12-14.

Met name de tweede helft is er wel hard geknokt, maar dit was te weinig om de in de eerste helft opgelopen schade te herstellen. Volgende week gaan we naar Oude Pekela, om de strijd aan te gaan met de koploper in onze poule WSS 3.