ZKC'19 zet vol in op trainersbegeleiding

Het seizoen is nog niet eens van start en toch wordt er achter de schermen al hard gewerkt om het nieuwe seizoen een succes te laten worden.

Om te zorgen dat niet alleen de spelers, maar ook de trainers en coaches plezier behouden in het korfballen heeft ZKC besloten een nieuwe weg in te slaan.

Gisteravond werd het startschot gegeven voor een seizoen dat opgedeeld is in periode's. In iedere periode komt een nieuw thema aan bod. Het is de bedoeling dat dit thema tijdens trainingen doorschemert en op deze manier werkt ieder team aan hetzelfde onderdeel. 
Alle trainers worden voorzien van een heuse trainersondersteuning-map, deze bevat onder meer het hele concept van Spelenderwijs Verbeteren. 
ZKC wil werken vanuit eenzelfde visie voor ieder team en de methode Spelenderwijs Verbeteren is daarvoor erg geschikt bevonden. 
Op iedere leeftijdscategorie staat inmiddels ook een trainersbegeleider, deze vormt een aanspreekpunt voor de trainer en kan helpen waar nodig. 
Daarnaast wordt de ontwikkeling van het team en het individu volgens een nieuw schema bijgehouden om een goed beeld te krijgen van de stappen die genomen moeten worden. 
Er staan 5 trainersbijeekomsten op het programma. Tijdens deze avonden worden ontwikkelingen besproken en trainen de trainers elkaar. Kleine praktijkonderdelen, die bij het thema van de betreffende periode passen, zullen ook worden uitgevoerd.
Tot slot biedt ZKC haar trainers ook een optie om een trainerscursus te volgen.

ZKC hoopt op deze manier de trainers en coaches een goede basis te kunnen bieden waardoor iedereen met plezier voor de groep staat. Dit zal ook overslaan naar de spelers waardoor aan een van de belangrijkste voorwaarden wordt voldaan: plezier hebben in het spel.

Ben jij door dit verhaal getriggered en zou jij ook wel eens een training willen geven? Of heb jij de kennis die jij graag op de trainers zou willen overbrengen? Laat het weten en stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.#trainelkaar#samenwordenwebeter