Zaterdag 9 juni is het schoolkorfbalteam van groep 6a/b kampioen geworden van Drenthe en Groningen. Omdat vorig najaar het team het gemeentelijke schoolkorfbal toernooi gewonnen had bij ZKC mochten ze afgelopen weekend meedoen met het drents- en gronings kampioenschap.

Het team bestond uit Ilan Venema, Maud Tuinman, Myron Eerenstein en Myrthe Funke uit groep 6b en werd aangevuld met het duo Koen Veltman en Koen Speek uit groep 6a omdat Bjorn Gruppen niet kon meedoen.

Het toernooi werd georganiseerd bij AVO in Assen. Door goed teamwerk en inzet werd de poule fase afgesloten met het volle aantal punten. In de halve finale kwam het team op achterstand door een goed spelende tegenpartij die door middel van snelle counters op een 2-0 voorsprong kwamen. Op karakter en door teamwork werd de achterstand in de 2e helft weggewerkt. Hierdoor was een verlenging nodig. In deze verlenging werd er direct gescoord door het team van het Groene Hart. Nadat nogmaals gescoord werd was de buit binnen.

Door de verlenging moest het team direct aantreden in de finale. In deze finale moest het team uit Zuidwolde spelen tegen een team van OBS Kloosterveen uit Assen.  In de eerste helft werd een voorsprong opgebouwd van 2 punten. Uiteindelijk werd het in de 2e helft toch nog spannend doordat er een paar sterke, bij AVO spelende korfballers, werden ingezet. Het team uit Assen kwam terug tot 2-1 met nog een paar bloedstollende minuten te spelen. Uiteindelijk heeft het team van het Groene Hart op karakter de finale uitgespeeld en mochten ze de beker meenemen naar Zuidwolde,