Sinds 25 mei is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de gehele Europese Unie en dat de oude wetgeving is vervallen. Ook de sportverenigingen ontkomen er niet aan, om na te gaan welke persoonlijke gegevens ze hebben, hoe ze deze bewaren en wie er bij kan.

Bij ZKC hebben 2 personen zich hierover gebogen en ze hebben een paar zaken aangepast. De meeste persoonsgegevens staan opgeslagen in ‘Sportlink’, de app van het KNKV van waaruit bijvoorbeeld de wedstrijdformulieren digitaal gemaakt worden en waarop de scheidsrechters kunnen kijken of iemand mag spelen.  ZKC'19 heeft hier voor alle leden de instelling op ‘streng’  staan en dat betekent dat iemand alleen dat kan zien wat hij echt nodig heeft. Een scheidsrechter kan bijvoorbeeld alleen de naam aflezen en dat deze speler in dit team mag spelen.

 

We hebben meer details in een privacy verklaring op de site gezet is (en daar is het ook wat formeler geformuleerd). Jullie kunnen dit vinden onder ZKC'19 het item Privacy bij ZKC'19 (of volg deze link)

Wel mogen we gelukkig foto’s blijven maken en die ook wel publiceren. Dit valt namelijk onder de grondslag ‘gerechtvaardigd belang’. Maar we moeten elke keer als we iets publiceren of doorgeven, wel zorgvuldig zijn. 

Hebben jullie vragen of bemerkingen dan kunnen jullie mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook als jullie zaken constateren die we niet goed of beter moeten regelen, kunnen jullie naar dit adres mailen. Je kunt uiteraard ook altijd een bestuurslid aanspreken.