Bert de Jong stopt na dit seizoen als hoofdtrainer en coach van ZKC´19. Bert is sinds 2015 trainer bij de selectie van de korfbalvereniging in Zuidwolde. De eerste 2 jaar had hij samen met Albert Kuiperij die selectie onder zijn hoede. Dit jaar is Bert hoofdtrainer en verzorgt hij de coaching van ZKC’19 1. 

In zijn periode bij ZKC’19 slaagden Bert en zijn collega’s erin om de neerwaartse spiraal te doorbreken. De selectie is de afgelopen 3 jaren niet alleen verjongd maar ook verbreed. Daarmee heeft ZKC’19 door zijn inbreng een goede basis gekregen om weer door te groeien naar een stabiele 1e klasser. Momenteel doet ZKC’19 nog volop mee om het kampioenschap in de 2e klasse, zowel in de zaal als in de veldcompetitie.

Zowel ZKC’19 als Bert zelf, vinden dat het na 3 jaar beter is dat een nieuwe trainer het stokje overneemt en verder gaat met het door ontwikkelen van de selectie van ZKC’19. De vereniging waardeert de wijze waarop hij zich de afgelopen 3 jaar voor de vereniging heeft ingezet en bedankt Bert voor de bijzonder prettige samenwerking.