In de voorbereiding op het zaalseizoen oefende de jonge ploeg zowel op vrijdag als op zaterdag tegen een eersteklasser. Ook stond er zaterdag een teamuitje op het programma met aansluitend het grote ZKC-feest!

Vrijdagavond vertrokken de auto’s naar Wolvega waar de A1 het op zou nemen tegen SIOS A1 die op het veld de lijst aanvoert in de 1e klasse. Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd: er werd om en om gescoord en ondanks dat SIOS steeds aan de leiding stond, kon ZKC blijven aanhaken. Daniël nam de ploeg aan de hand met 4 goals in deze periode. Suzan strafte onzorgvuldig uitbrengen van SIOS af met een afstandschot en zorgde zo voor een ruststand van 12-10 in het voordeel van de Friese ploeg.

Direct na rust zorgde Tom met een prachtgoal voor de 12-11 na een weergaloze dieptepass van Daniël. ZKC kon nog eenmaal tot 1 punt verschil komen maar moest na de 14-13 even haar meerdere erkennen in SIOS. Leon stopte de reeks van SIOS door na een mooie actie de stand op 17-14 te zetten. Naomi zorgde met haar tweede goal van de avond voor de 21-16 waarna Leon de eindstand bepaalde op 23-17.

Deze uitslag is er een om trots op te zijn, met name de heren hebben deze wedstrijd laten zien dat ze uitstekend kunnen voorverdedigen waardoor de angel er bij SIOS uit werd gehaald. Het enige smetje op deze wedstrijd was het uitvallen van Tom. Na onbesuisd inkomen van een heer van SIOS moest Tom het veld verlaten met ontzettend veel pijn en een dikke enkel.  

Zaterdagmiddag kwam het team eerst nog even bij elkaar om samen de resultaten van de test, die enkele weken terug is afgenomen, te analyseren. Lieke Huls, speelster van SC Heerenveen 1 en expert op het gebied van SpartaNova, was aanwezig om een presentatie te geven. De resultaten werden onder andere vergeleken met andere teams. Als de de A1 haar doelstelling wil halen zal de ploeg zich niet alleen moeten onderscheiden op korfballend gebied maar ook op conditioneel gebied. Dat zal dan ook de insteek worden voor de rest van het seizoen, om zo te kunnen blijven shinen met elkaar!

 Zaterdag oefende ZKC’19 A1 tegen EKC 2000 uit Emmen. EKC speelde op het veld bij SIOS in de poule maar heeft het daar beduidend moeilijker. Met 1 punt is EKC A1 de hekkensluiter. Alle reden dus voor ZKC A1 om te laten zien waar ze thuishoort. Met minder dan winst zou de ploeg geen genoegen nemen.

Waar het vrijdagavond Daniël was met 4 goals in een korte periode, was het nu Elske die met 4 goals de A1 de voorsprong gaf. Ook Hessel scoorde een vrije bal en Brûn wist twee strafworpen te verzilveren. De teams zochten de kleedkamers op bij een stand van 9-5.

Na rust ontpopte de jongste van de familie Vos zich tot een Wondervos. Door ijzersterk rebounden van Hessel en knap werk van beide dames. De rebound bleek eigenlijk niet eens nodig… De eerste vier pogingen van Leon waren raak! Het Wondervosje kreeg het de publiek op de banken en beloonde dit met prachtig afronden van de zo genoemde Van Moock-bal. ZKC was inmiddels al flink uitgelopen maar EKC had het laatste woord en zorgde voor de eindstand: 19-12.

Zo blijkt maar weer dat de A1 ontzettend veel talent heeft en over veel schijven bepalend kan zijn! 

Deze prachtige middag werd afgesloten met het teamuitje. Bij Kiri in Hoogeveen kon de ploeg zich laten zien op de bowlingbaan. Hier bleek dat Brûn zich mag kronen tot beste bowler van de A1, hij wist zelfs een strike te maken door de bowlingbal achter zijn rug door zijn benen te gooien. Leon bleek daarentegen geen Wondervosje te zijn op de bowlingbaan… Zijn poging belande zelfs ruim naast de baan.

Op deze zaterdag kon de A1 natuurlijk niet ontbreken op het ZKC-feest. Nadat er nog wat spelletjes zijn gespeeld bij Brûn thuis kwam het grootste deel naar De Korf. Daar bleek coach Remko de tweede prijs te hebben ontvangen voor de mooiste outfit.

ZKC’19 A1 gaat na dit geslaagde weekend met een heerlijk gevoel de zaalcompetitie in. Zaterdag 11 november is Juventa A1 de eerste tegenstander. De week erop is de formatie weer in de thuishal te bewonderen, wees erbij! 

Scores:

SIOS A1 – ZKC’19 A1: Daniel (5x), Leon (3x), Naomi (2x), Tom (2x), Brûn, Suzan, Nadine, Aniek, Hessel (1x) 

ZKC’19 A1 – ECK 2000 A1: Leon (5x), Daniël (5x) Elske (4x), Brûn (2x), Suzan, Hessel, Naomi (1x)