Een zeer geslaagd Schoolkorfbaltoernooi op woensdag 27 september bij ZKC’19; een geslaagd sportief evenement voor basisschoolkinderen vanaf groep 3.

Zuidwolde (Dr.) – Korfbalvereniging ZKC’19 organiseerde op woensdag 27 september voor basisscholen (in omgeving) van Zuidwolde een geslaagd Schoolkorfbaltoernooi. Aan dit sportieve evenement, dat plaatsvond op het zeer zonnige ZKC-complex aan de Zuideresweg, deden 160 kinderen mee! Er waren in de drie categorieën totaal 29 teams van 5 verschillende scholen die streden om de titel.

Deelnemende scholen waren: Het Veldboeket, De Wegwijzer, De Bosrand, De Heidevlinder en ’t Groene Hart.

Schoolkorfbaltoernooi op woensdag 21 september

Dit Schoolkorfbaltoernooi werd mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Voppen Interim, Projecten en Coaching. Voppen Interim, Projecten & Coaching vindt het belangrijk en waardevol om een activiteit te steunen die juist jonge kinderen samen gezond in beweging wil houden! En dat is geslaagd, want er waren in totaal 7 teams die streden in de categorie groep 3/4. Uiteindelijk was het Veldboeket het sterkst in deze poule, gevolgd door een tweede plek voor Heidevlinder C en een derde plek voor Heidevlinder A. In de categorie groep 5/6 waren er 10 teams die streden om de bekers. Hier was team ZK17 van ‘t Groene Hart de gelukkige! Gevolgd door De Heidevlinder 6a en de 3 e plek was voor de Heidevlinder 6b.


In de laatste categorie, groep 7/8, waren er maar liefst 12 teams die streden om het kampioenschap. In deze categorie was De Heidevlinder erg sterk, doordat De Heidevlinder 8b de eerste plek behaalde en De Heidevlinder 8a de tweede plek. De Bosrand werd in deze categorie derde. De kampioenen van groep 5/6 (ZK17 van ’t Groene Hart) en 7/8 (De Heidevlinder 8b) mogen volgend jaar in juni meedoen aan het Provinciale Schoolkorfbaltoernooi om te strijden om het beste team van het noorden te worden!


Naast het Schoolkorfbaltoernooi was er ook nog een Schutterstrofee. Dit stond los van het toernooi en ook hier was een prijs in te winnen. Het ging er om welke groep het meeste scoorde van de 20 kansen die ze kregen in zo’n kort mogelijke tijd. Bij Groep 3/4 was De Heidevlinder B de winnaar, bij groep 5/6 Het Veldboeket en bij groep 7/8 De Bosrand.

Het vervolg van het Schoolkorfbaltoernooi 

Alle kinderen krijgen na afloop van het toernooi een afdruk van de teamfoto als herinnering van het Schoolkorfbaltoernooi. Ook mogen de kinderen, die enthousiast zijn geworden, 3x gratis meetrainen bij ZKC’19!


Sponsor en vrijwilligers

De organisatie van het Schoolkorfbaltoernooi wil als eerste Voppen, Interim, Projecten & Coachen bedanken voor het mogelijk maken van deze sportactiviteit. De organisatie is dankbaar dat ze, door deze sponsoring, voor zoveel kinderen een geslaagd toernooi konden organiseren. Ook wil de organisatie alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Door de inzet van zo’n 30 vrijwilligers konden we er een goed lopend toernooi van maken.