Er zijn voor het komende seizoen een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Deze wijzigingen zijn met name van belang voor de ZKC-teams 1, 2 3, 4 en de A1. 

Rangordebepaling (stand in de competitie)
Met ingang van seizoen 2017/2018 zal in het gehele top-, wedstrijd- en breedtekorfbal het onderlinge resultaat van toepassing zijn wanneer een of meerdere teams aan het einde van de competitie gelijk zijn geëindigd.

Maximaal 8x wisselen
Vanaf komend seizoen mag er tijdens een wedstrijd (maximaal) 8x worden gewisseld, waaronder terug wisselen. Hierover verschijnt deze maand vanuit het KNKV nog een nadere uitwerking.

"Brede" selectie 
De afgelopen jaren mochten spelers in het kader van “een brede selectie” onbeperkt uitkomen voor een 1e en 2e team. Pas 4 wedstrijden voor het einde van de competitie moest men opgeven welke spelers definitief aan een team verbonden waren. Van deze regel werd te vaak misbruik gemaakt en vandaar dat nu halverwege de competitie al bekend moet worden gemaakt welke spelers in welk team spelen.

Nu nog niet van belang, maar mogelijk wel in de naaste toekomst.
Gebruik schotklok wordt uitgebreid.
De schotklok zal verder worden ingevoerd in het wedstrijdkorfbal. Dit houdt in dat met ingang van komend seizoen de schotklok zal worden ingevoerd in de 1e klasse