Zuidwolde (Dr.) – Zondagmiddag, 28 mei 2017, heeft korfbalvereniging ZKC ‘19 uit Zuidwolde tijdens de jaarlijkse feestelijke seizoensafsluiting het terras bij de nieuwbouw definitief in gebruik genomen. Dit gebeurde onder andere met de onthulling van drie unieke maatwerk-picknicktafels, welke door één van de sponsoren, Bouwbedrijf Charles van Breukelen, ontworpen en gemaakt is. 

De sponsorcommissie van ZKC ‘19 had al eerdere ervaring opgedaan met een actievere manier van samenwerken met sponsoren. Een manier die beter aansluit bij de beleving van de sponsor. Op deze wijze is met de nieuwe hoofdsponsor, Installatiebedrijf Van Dijk uit Koekange, al eerder het dak gunstig bedekt met zonnepanelen.

Voor de terrassets is diezelfde werkwijze gevolg en is Bouwbedrijf Charles van Breukelen uit Zuidwolde gevraagd deze uitdaging op zich te nemen. Zoals menig sponsor had ook van Breukelen niet zo zeer belang bij het traditionele reclamebord aan het veld, en waren zij wel gelijk te porren voor deze vorm van sponsoring. De aannemer heeft de vrije hand gehad in een vernieuwend ontwerp in het maken van het terrasmeubilair.

Sponsor Bouwbedrijf Charles van Breukelen draagt de picknicksets
over aan ZKC’19 met de bevestiging van het sponsorbordje

Bijzonder aan deze picknicktafels is dat deze allemaal zo zijn aangepast dat ze ook goed plaats bieden aan rolstoelers dankzij het overstekende blad. ZKC ‘19 wil hiermee een vereniging zijn die voor alle familie van spelers, gasten en toeschouwers een inclusief beleid voert: een vereniging waar iedereen welkom is en waar toegankelijkheid de norm is. Met het vastzetten van het laatste sponsorbordje op één van de sets is door de aannemer het materiaal feestelijk aan de vereniging overgedragen.