B1 on the road to the Ziggo Dome!

Ja, u leest het goed, dit team van de week is op weg naar de Ziggo Dome. Met het begin van het seizoen 2016/2017 is dit team door herindeling van de verschillende jeugdteams bij elkaar gebracht. Na een lastige opstartfase, waarin duidelijk aan het teamgevoel gewerkt moest worden, werd onder leiding van Larissa en Janita de eerste titel gepakt en werd er een hecht team gesmeed. Dit werd door het team gevierd met een avondje bowlen.

Bij het begin van het zaalseizoen had het team de nodige blessures, maar de gedrevenheid en de motivatie bleef bestaan. Onder leiding van Janita, Rosalie en Jeroen werd gestreefd de ‘spirit’ er in te houden. Zo werd er gesport bij The Gym in Zuidwolde en werden gasttrainers uitgenodigd om de puntjes op de i te zetten op de diverse onderdelen van het spel.

Het zaalseizoen zijn er super mooie en spannende wedstijden gespeeld, waar het regelmatig te doen was om slechts 1 punt verschil. Maar ook zat het voor het team wel eens tegen en hadden ze te maken met een ‘zogenaamde thuisfluiter’ of een scheidsrechter die niet genoeg zag volgens de coaches. Met nog één wedstrijd te gaan staan ze op de 4e plek, maar met winst tegen DOS’46 aankomende zaterdag (en verlies van Leonidas een week later) is de 3 e plek voor de B1 . En daar gaat het team voor!

Het 2 e deel van het veldseizoen wordt er gespeeld tegen EKC, HHV en SDO. Het beloven mooie wedstrijden te worden, dus kom dit fanatieke damesteam (met af en toe versterking van 2 heren en dames uit andere team’s) regelmatig aanmoedigen.

En hoe zit het nu met ‘the road to the Ziggo Dome’? Ja wel, daar gaan ze met z’n allen naar toe, naar de finaledag van de Korfbal League! Want er moet ook plezier worden gemaakt met elkaar uiteraard.

 

De B1 bestaat uit: Leonie, Manon, Eva, Britt, Iris, Bianca, Linda, Suzan en Naomi. Coaches zijn: Janita, Rosalie en Jeroen

.