De KombiFitgroep van ZKC, die op maandagavond hun trainingsuur heeft, gebruikt diverse sporten om de fitheid te vergroten. Deze zijn meestal onder leiding van Henny Hofstede buiten op het kunstgrasveld of binnen in de gymzaal. Maar afgelopen woensdagavond is deze groep van ZKC, nu in een mengeling van de KombiFit, het midweekteam en een speler van het 2e , naar Leeuwarden gereden om daar nu eens te kijken hoe die toch wel geheimzinnige sport Curling in zijn werk gaat. Allereerst merkten we wel dat het toch moeilijker is dan zo op de televisie lijkt: het ijs is heel glad en dan krijg je ook nog eens een zooltje om je ene voet dat nog gladder is. Dan moet je leren hoe je jezelf kunt afzetten, in evenwicht blijven en dan zo’n zware schijf over het ijs naar voren schuiven. We werden verdeeld in 2 groepen en hadden zo’n anderhalf uur de tijd om alles in de praktijk uit te proberen. We gingen om de beurt op een afzethoutje staan, door de knieen, afzetten en naar voren glijden, en op het laatst de schijf wegduwen.

De ene groep ging wat sneller dan de andere, en die konden ook het vegen nog oefenen. Bij wedstrijden speelt men in twee groepen van 4 personen tegen elkaar. Het lijkt op jeu de boules, maar als je dat tegen iemand van curling zegt, worden ze een beetje nijdig, want dat is blijkbaar niet zo. Diverse personen van onze groep vielen wel eens, maar omdat er goed ingehamerd werd dat we heel goed door de knieen moesten, waren er alleen wat blauwe plekken na afloop. Een leuke ervaring, en we gaan bij de olympische spelen toch anders naar deze wedstrijden kijken. Op de picasa site van ZKC, staan meer foto’s (onder het kopje Kombifit curling ). En wie zin heeft om eens lekker mee te trainen: kom vrijblijvend eens langs om 19.30 uur! 

Foto's van de clinic zijn te vinden in onze albums (onder het kopje KombiFit curling - of klik hier) en er is ook een videootje gemaakt (klik hier)