De coaches van de B1 wilden met de eerste training van het nieuwe jaar graag het oliebollenvet uit het lijf hebben van de dames en de kruitdampen uit de poriën. 

Op de laatste training  van het oude jaar kregen de aanwezige team- leden een briefje mee.  Hierop stond  alleen waar ze zich moesten melden de eerste training van het nieuwe jaar en wat ze mee moesten nemen. Zo werd de verrassing, de beleving opgewekt en was het afzeggen voor de teamleden toch wat moeilijker.De avond er voor werden er door de dames al ideeën op de app gezet van wat ze dachten te gaan doen. Helaas voor hen zat het daadwerkelijke idee er niet tussen.

      

Iedereen was op de het afgesproken tijdstip bij De Korf. De twee vrouwelijke trainers kwamen wat later (jammer, hoor). Met de fiets ging iedereen naar de industrieweg 28a. Voor het team was er binnen  het Crossfit centrum The Gym een training op maat gemaakt, die vooral de spiergroepen activeert die we bij korfbal sterk gebruiken. Met dat we omgekleed waren hebben we (team en coaches) ons over gedragen aan de deskundige leiding van Nadine en Alwin, trainers van The Gym.

Na een kleine uitleg over Crossfit begonnen we met rekken en strekken van de spieren met daarop aansluitend de warming-up van 20 sec birdies en 10 sec pauze en dat 8 keer.  Dit was al lekker pittig en goed om vaker te doen in de training, ook voor de coaches.

Hierna deden we 6 oefeningen een voor een om ze daarna alle 6 in een circuitvorm, elke oefening een minuut lang te doen. Dit deden we 2x achter elkaar met een minuut pauze ertussendoor. Na een uur goed getraind te hebben gingen we moe maar vooral zweterig naar huis om onze spieren (waarvan sommige niet wisten dat ze die hadden) hun rust te gunnen en zich klaar te maken voor de volgende training op vrijdag en de wedstrijd tegen Kios zaterdag. 

B1 bedankt voor jullie actieve bijdrage en enthousiasme tijdens  deze training. Op naar een mooi 2e deel van het zaalseizoen en op naar meer winst! 

Nadine en Alwin bedankt voor jullie leuke en pittige training.