ZUIDWOLDE (Dr.) – Na twee jaar intensieve samenwerking hebben ZKC ‘19 en Albert Kuiperij besloten aan het eind van het korfbalseizoen afzonderlijk verder te gaan. Bij ZKC ‘19 heeft Albert Kuiperij de kans gekregen om zelf aan het roer te staan van een club, nadat hij trainer/coach van de reserves van ROG Groningen is geweest.

Albert Kuiperij heeft het niet eenvoudig gehad als hoofdtrainer, aangezien hij in de afgelopen twee jaar bij ZKC ‘19 te maken heeft gehad met, wat betreft samenstelling, twee totaal verschillende teams. Kuiperij heeft dit goed opgepakt en heeft de huidige jonge groep, van gemiddeld twintig jaar, snel op een goed niveau weten te brengen. Daarbij heeft Albert Kuiperij ZKC ‘19 op tactisch gebied een dynamisch spel bijgebracht waardoor ZKC ‘19 weer een attractief spel is gaan spelen. 

Albert Kuiperij heeft ervaren dat een hoofdtrainer vaak niet langer dan twee jaar trainer bij een vereniging is. Daarbij is hij van mening dat voor een hoofdtrainer de onvoorwaardelijke steun vanuit de groep van groot belang is. Desondanks geeft hij aan dat er voor volgend seizoen volop geoogst kan worden. 

ZKC ’19 gaat voor het seizoen 2017-2018 op zoek is naar een nieuwe hoofdtrainer. Een hoofdtrainer met de ambitie om de jonge ploeg naar de top van de 1e klasse te leiden.

Albert Kuiperij samen met zijn spelers tijdens een wedstrijdvoorbespreking