Zuidwolde (Dr.) – Zondagmiddag, 9 oktober 2016, heeft korfbalvereniging ZKC ’19 uit Zuidwolde haar nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd. Tegelijkertijd is na een succesvolle voorbereiding met deze sponsor het zonnedak ingeschakeld. Het estafettestokje van deze energie-actie is doorgegeven aan de buren: tennisvereniging Suthwalda. 

Na een mooie streekderby met KIOS uit Ruinerwold heeft het sterk verjongde en vernieuwde eerste team van ZKC ‘19 kennis gemaakt met de nieuwe hoofdsponsor voor de komende drie jaren. Installatiebedrijf Van Dijk uit Koekange neemt het sponsorschap van deze jonge ploeg voor zijn rekening. Dat het Van Dijk is geworden is niet zo verwonderlijk, aldus voorzitter Wiebe Feenstra: “onze sponsorcommissie kwam al snel bij Van Dijk uit, omdat zij ook al het installatiewerk voor onze nieuwe accommodatie hadden gerealiseerd. Samen met onze energiecommissie is vervolgens met Van Dijk gefantaseerd over een vernieuwende manier van sponsoring die aan beide kanten meer oplevert”.

ZKC ‘19 is zeer tevreden met het resultaat. Met een unieke actie onder de leden en sympathisanten, waarbij door Van Dijk per 8 verkochte panelen 1 paneel gratis op het dak gelegd werd. Daarnaast met een mooie en tijdig aangevraagde rijkssubsidie levert het dak nu een forse jaarlijkse besparing op. Een jaarlijks voordeel voor minstens de komende 25 jaar, geeft een tevreden voorzitter aan. De estafette is in de vorm van een klein zonnepaneeltje symbolisch doorgegeven aan Albert Oppers, voorzitter van tennisvereniging Suthwalda. Dhr. Oppers verwacht dat na een stevige introductie bij Suthwalda de actie met de installateur ook daar weleens tot een mooi zonnedak kan leiden.