Vandaag (8-10- 16) was het dan zover, de kampioenswedstrijd van de A2. Als we deze wedstrijd zouden winnen, zouden we kampioen zijn. Weliswaar samen met EKC’2000 A3 maar dat mag de pret niet drukken, kampioen is kampioen.

De tegenstander was bekend, woensdagavond zijn we nog naar Wolvega afgereisd voor een inhaalwedstrijd tegen hun. Deze wedstrijd werd met 3-11 gewonnen. De vakken voor vandaag waren; Shania, Jet, Marije en Serena in de aanval en Jorieke, Karin, Nienke en Margriet in de verdediging. Om 14.30 klonk het fluitsignaal en kon de wedstrijd beginnen.

Door 2 mooie schoten van Shania stonden we al snel op 2-0 voorsprong. Vlak hierna scoorde de tegenstander een kleine kans, maar Margriet maakte het al snel goed met een mooi afstand schot. Na nog een doelpunt van de tegenstander en een doorloopbal van Shania wist ook Nienke de korf te vinden, hierdoor stonden we met 5-3 voor. Vlak voor rust werd het nog even spannend; SIOS bracht door middel van een kleine kans de stand op 5-4.

Na de rust was het zaak dat wij als eersten zouden scoren. Dat lukte; door een schot van Shania stonden we twee punten voor op SIOS. Maar dat was nog niet genoeg voor Shania, ze scoorde nog twee mooie afstandsschoten en bracht de stand op 9-6. Ook Margriet en Nienke wisten nogmaals de korf te vinden waardoor we 12-8 voor kwamen te staan. Toen was het tijd om te wisselen; Naomi kwam erin voor Margriet. En toen kwam Aniek op gang (zij werd begin van de tweede helft gewisseld voor Marije). Ze scoorde in de laatste vijf minuten nog twee keer. De eerste keer door een kleine kans (we wisten niet goed hoe we het noemen moesten maar van Nilton moesten we het een kleine kans noemen) en de tweede keer door een mooi afstandsschot. Dit bracht een eindstand van 14-8 en dat betekent dat wij kampioen zijn!