We krijgen dit seizoen veel verslagen binnen. En daar zijn we blij mee. Op de site hebben we op de eerste pagina echter maar ruimte gecreeerd voor de laatste 2 verslagen. Dit gaan we binnenkort aanpassen, maar daar moeten we even tijd voor maken. Deze week zijn de verslagen van ZKC 1 en de bekerwedstrijd van de A1 bij de verslagen geplaatst. De verslagen van ZKC 2, ZKC 3 en de competitiewedstrijd van de A1 staan deze week hieronder.

De webmasters

ZKC’19 2 verliest met ruime cijfers van koploper KZ Danaiden 2.

Zondag om 13:00 stond de vijfde competitiewedstrijd op het programma. Zkc’19 2 zit bij veel onbekende teams in de poule. Dit keer was het dan ook een verre reis. We moesten naar Leiden. Zo’n 2 uur rijden. Er was van te voren overlegd om maar even een pauze in te lassen, tussen het rijden door. Gezien het toch een eind rijden was. Onderweg kregen we via de radio te horen dat er ontzettend veel regen vanaf zee aan zou komen en natuurlijk ook bij Leiden.

We begonnen de wedstrijd met als eerste aanvalsvak: Gerben Steenbergen, Tom Rijstenberg, Rosalie van Egten en Danique Jonkman. Door afwezigheid van Lennart Menger begon Tom in de basis. Het tweede aanvalsvak bestond uit Willem- Jan Wemmehove, Mark Lijster, Larissa Hoorn en Lina IJmker. Helaas was Manouk Kuiper zaterdagavond ziek geworden, waardoor Lina een basisplek kreeg. Verder was Justin van der Veen mee als wissel.

In de voorbespreking werd er nadrukkelijk gezegd dat het een goeie ploeg is, aangezien ze bovenaan staan. Verder werd er door trainer/coach Bert vertelt dat we goed moesten voorverdedigen zodat ze niet aan aanvallen toe kwamen. Verdedigend moest er wat meer gecommuniceerd worden tussen elkaar, dat maakt het verdedigen ook een stuk makkelijker. Verder was het vooral lef tonen en vertrouwen op je medespelers.

Het fluitsignaal die klonk en daarmee begon de wedstrijd. KZ Danaiden begon scherp in de aanval, doormiddel van een strafworp kwamen ze op 1-0 voorsprong. Gelukkig begon het aanvalsvak van Zkc’19 ook scherp, door een afstandschot van Tom werd het weer gelijk 1-1. Zo ging het de 1e helft steeds op en neer tussen KZ Danaiden en Zkc’19. Toch lukte KZ Danaiden om 2 punten verschil te maken naar 8-6 via een doorloopbal en een afstandschot. Gelukkig reageerde Lina daar goed op en scoorde via een vrijebal en werd de stand 8-7. Tegelijkertijd klonk er een fluitsignaal voor de rust. Zkc’19 ging met een kleine achterstand de kleedkamers binnen.

In de rust vertelde trainer/coach Bert dat het eigenlijk heel goed ging en dat we door moesten pakken, want ze waren echt niet beter dan ons. Maar vooral de goede kansen blijven nemen. Aangezien het veel regende en er aardig wat wind stond werd het schieten en daarmee het afronden van kansen steeds moeilijker. Dus was het puntje van kritiek ook goed blijven schieten en vooral krachtig. Met deze pep- talk begonnen we aan de 2e helft.

KZ Danaiden was de gene die scherp begon in de 2e helft doormiddel van een kleine kans naar 9-7. Het bleef daarna weer gelijk opgaan. Maar na een afstandschot van Lina, die de 10-9 maakte, werd er een poos niet meer gescoord aan de kant van Zkc’19. Alle schoten waren veel te kort waardoor het moeilijk af te vangen was. Hierdoor kon KZ Danaiden de voorsprong vors uitbreiden naar 22-9. Ondertussen werd er nog gewisseld, Justin kwam voor Tom in de plek. In de laatste minuten werd er toch nog gescoord door Larissa waardoor de stand op 22-10 kwam. De scheidsrechter floot op zijn fluitje en de eindstand was 24-10. Teleurstellend en dit had vooral niet gehoeven.

Zkc’19 2 kan zich klaarmaken voor de volgende wedstrijd aanstaande zondag. Niet zomaar een wedstrijd, een echte streekderby. Want Zkc’19 1 en 2 mogen thuis het opnemen tegen KIOS Ruinerwold, het 2e om 13:00 en het 1e om 14:30. Na twee nederlagen is het weer hoogtijd om een wedstrijd te winnen, dus kom naar deze derby en moedig Zkc’19 aan!

Doelpuntenmakers Zkc’19 2: Larissa Hoorn (viermaal), Lina IJmker (tweemaal), Rosalie van Egten (tweemaal) en Tom Rijstenberg (tweemaal ).

Danique Jonkman

DOW/Wez Handich 3 - ZKC'19 3: 12-13 (rust: 4-4)

Eastermar/Oostermeer - Zondagochtend vertrok het volledige ZKC 3 naar Friesland. Met 6 mannen en 5 vrouwen. Helemaal top!
Na de goede competitiestart (3 gewonnen wedstrijden op rij) en het zure en wat onnodige verlies afgelopen week tegen koploper De Walden 4, wisten we dat er vandaag fanatiek gestreden moest worden.

In de buurt van de Friese Meren - en wat we hoorden, op steenworpafstand van de woning van Doutzen Kroes- werd de wedstrijd in de reserve 2e klasse B gespeeld. Als nummer 2 op de ranglijst, moesten we tegen de rode lantaarndrager. Zij hadden 0 punten uit 4 duels. Wij hadden 6 punten uit 4 wedstrijden. Maar we hadden aan de uitslagen gezien, dat het een niet te onderschatten tegenstander was. Ze scoren makkelijk en verliezen nooit superdik.

Een fysiek sterke en lange ploeg zagen we al bij het inschieten. Op het natuurgras moest er gespeeld worden.

Het begin was voor DOW/Wez Handich 3. ZKC'19 moest echt zoeken naar de balans in beide vakken. Het spelbeeld was rommelig. De bank (met Karyn, Mark en Guus) moest zich een slag in de rondte coachen om de boel wat op de rails te krijgen. Na 2-0 en een kwartier spelen, kon ZKC'19 voor het eerst scoren. Na 3-1 werd het spel beter en duidelijker.

Ruststand 4-4, wat natuurlijk te mager is ;-)

We hadden een scheids die heel relaxed was, misschien soms te, want hij liet bijna alles toe en gaf bijna geen vrije worpen en stippen. Hierdoor schoven de grenzen in het spel wat op en ontstond een pittig duel. DOW/Wez Handich rook dat er wat te halen viel vandaag.

Na rust kwam Mark Kleine direct in het veld. Met meer lengte was het makkelijker spelen. Dit resulteerde vlot in doelpunten. We konden uitlopen naar 8-11, met nog een kwartier op de klok. Inmiddels was Guus Rumpt in het veld gekomen en even later ook Karyn Feenstra.

De Friezen zetten alles op alles. Met de sterke lange Frieze Famkes onder 'de koer' (korf in het fries), steunden ze hun aanvallende mannen uit. Dit sorteerde effect. Na 10-12 leek de buit echter binnen voor ZKC 3, maar niets was minder waar. Twee strakke afstandspoeiers leidde DOW/WH naar 12-12, met nog slechts 1 minuut op de klok. Maar ZKC 3 bleek veerkrachtig.

Met een ver afstandsschot werd de volledige buit toch binnen gehaald. Toch een verdiende overwinning (gezien de 2e helft), maar het zal allemaal wel wat scherper moeten tegen Hoogkerk 3 en TFS 2. De komende tegenstanders voordat we de zaal ingaan.

In de kantine was het supergezellig en hebben we ideeën besproken voor HET ZKC-FEEST. Hierover hoor je zo snel mogelijk meer info. De datum is ZATERDAGAVOND 5 NOVEMBER. Noteer deze datum al in je agenda. ECHT VOOR IEDEREEN.

Tot volgende week zondag 9 oktober in Zuidwolde. Dan spelen we tegen Hoogkerk 3 om 11.30 uur. Dan is er veel scherpte nodig om de punten te pakken.
We gaan er voor om onze positie in de top te handhaven.

Hartelijke groet,
ZKC'19 3

KVZ A1 – ZKC A1

Op de eerste dag in oktober moest de A1 een wedstrijd spelen tegen KVZ. De A1 had van te voren bedacht dat dit een lastige tegenstander zou zijn, maar dat ze hem misschien wel zouden kunnen winnen.

Na 1 uur en een kwartier te hebben gereden kwam de A1 eindelijk aan in Zutphen. Webgingen goed de wedstrijd in. In het begin ging het gelijk op. Na ongeveer 20 minuten stond het 5-5. Daarna kregen we nog twee goals tegen en toen was het rust.

In de rust kregen we een peptalk van onze coach, dat we hier echt wel 2 puntjes konden pakken in Zutphen. Na de rust scoorde Elske gelijk een mooi wegstapballetje, de stand was nu 7-6. Toen ging het wat minder goed met de A1, kregen 3 doelpunten tegen dus nu stond KVZ 4 doelpunten los. Dit gat kon ZKC niet meer kleiner maken. Nog wel een paar mooie goals gemaakt, waaronder een kleine kans van Lina. Eindstand was 15-9.

Komende zaterdag moet de A1 tegen Sparta, wat waarschijnlijk een leuke en spannende wedstrijd wordt. Help ons naar die overwinning, zaterdag 8 oktober om 16.00, tot dan!