Natuurlijk waren wij mee op kamp. De sfeer was vanaf het begin al meteen goed!

Op de heenweg gingen we over een pondje wat de meeste kinderen niet zo erg leuk vonden. Hier werden het gehele weekend dan ook nog verschillende opmerkingen over gemaakt. 

Aangekomen op de camping begon iedereen meteen met het inrichten van de tent. Door de nieuwste kinderen werd ook meteen de camping verkend. 

Rond een uur of 21:00 was het tijd voor het bosspel. Het douane spel stond op het programma. Na een korte uitleg gingen we naar het bos.  De groep werd verdeeld en er werd fanatiek gespeeld. Rond een uur of 23:00 was het te donker is het bos, en liepen we rustig naar de camping. Onder het genot van wat drinken en eten gingen de eerste kinderen richting hun tent. De a's moesten blijven wachten tot het echt goed donker werd zodat zij nogmaals het bos in konden. Een aantal jongens van de begeleiding hadden al een week lang dit spel voor bereid en hadden erg veel zien om de a's te zien martelen. Ze hadden een GPS tocht gemaakt rond de bossen van de camping. De groep werd in 2en verdeeld en de GPS tocht werd gestart. Door vragen die ze onderweg tegen kwamen konden ze van punt naar punt komen. Wanneer er een vraag goed werd beantwoord werden ze naar de de goede coördinaat gestuurd. Wanneer de vraag  fout was was er een foute coördinaat. Waardoor er heel wat kilometers gelopen zijn in de nachtelijke uren. Midden in de nacht kwamen ze terug bij de tent, al rennend omdat er heel wat op het spel vond. Het verliezende team moet de eerste 5 wedstrijden in de zaal fluiten. Het winnende team zou van Mark van den Hof croissantjes krijgen bij het ontbijt. Na wat drinken en  veel gelach was het ook voor de A's tijd om te gaan slapen. 

Zaterdagochtend werd de begeleiding al vroeg gewekt door de jongste jeugd. Zij hadden al wel weer zin in een nieuwe dag. Na het ontbijt werden de kangoeroes en de Fjes gebracht. Deze begonnen meteen met een rondje tenten en camping. Na heel wat vragen hoe dat allemaal ging zo'n kamp vonden ze het allemaal wel goed, en konden ze aanlsuiten bij het spel. Levend Bingo! Bij ieder cijfertje hoort een voorwerp, die zo snel mogelijk opgezocht moest worden. Wanneer er een rij vol was had je met je team bingo behaald. Er werd fanatiek en leuk gespeeld. 

Na de lunch werden de fietsen weer gepakt en kon de fietstocht naar de zwarte dennen gestart. Hier werd een 6kamp gespeeld. Met spellen als kwalleballen,waterpissen en mastermind, maakte de regen einde aan het grote feest. De organisatie besloot om de eerste bui af te wachten en dan zo snel mogelijk naar de camping te fietsen zodat we daar droog de tweede bui af konden wachten. Zo gebeurde het ook, iedereen kwam droog bij de camping aan. Na de regen, en wat danspasjes hadden de meesten het zo warm dat er wel gezwommen kon worden in het zwembad van de camping. 

Voordat we gingen eten werden de kangoeroes en fjes opgehaald door hun ouders en werden ze bedankt voor de hele leuke middag. 

Frikandellen en hamburgers met wat sla en salade stond op het menu. Gelukkig had de organisatie de Frikandellenkoning uitgenodigd als begeleider zodat iedereen kon genieten van een heerlijke frikandellen. 

Na het avond eten was er tijd om even niets te doen, sommige gingen naar de speeltuin, anderen bleven op het veld wat sporten of spelen. Ook vonden een aantal het nodig om dit moment te gebruiken om snel even de ogen dicht te doen. De grote tent werd omgebouwd voor het avondspel. Een minute to win it bingo! Wanneer je bingo had  mocht je naar voren komen, hier werd door 1 van de nerdjes het spel uitgelegd. De spellen bezorgde veel spanning en sensatie. wanneer er een spel gewonnen werd, werd het cadeautje uitgereikt door onze mooie assistente. Na dit spel was het voor sommige tijd om de ogen te sluiten, andere vond het nodig om nog waterpong te spelen. Weer anderen hadden nog wel zin in een watergevechtje, en er werd zelfs nog twister gespeeld! Al met al lag iedereen net voor de regen in zijn of haar bed.

Zondagochtend begon de dag met een heerlijke zon, ideaal om de tenten droog in te pakken. Dit gebeurde dus ook. Iedereen zocht zijn eigen spullen weer bij elkaar en hielp daarna de begeleiding met het opruimen van de gezamenlijke spullen. Nadat alles wel zo'n beetje opgeruimd was,was het tijd voor een spel. Er was een tocht uitgezet, waar je onderweg allerlei plaatjes tegen kwam. Deze plaatjes moest je onthouden en in de tent in de goede volgorde leggen. De kinderen hadden er erg veel zin in, maar hun gedachten volgens mij niet meer. Er werd in ieder geval geen record gevestigd. Wel had iedereen uiteindelijk de volgorde goed. 

Na de patat stapten we op de fiets weer richting Zuidwolde. Onderweg was er nog een korte tussenstop in de speeltuin van Veeningen. Eenmaal in Zuidwolde snapten sommige er niets meer van, 'gaan we geen vlaggenroof meer spelen?' was de vraag die veel begeleiders kregen te horen. Natuurlijk wel! Wat is de zondag van kamp zonder vlaggenroof. Snel sloegen we het faliberg bos in waar erg fanatiek gespeeld werd. Rond 16:45 uur was het tijd om dan eindelijk terug te fietsen naar de kantine. Moe maar voldaan ging iedereen weer naar huis.

De Jeugd Activiteiten Commissie wil iedereen heel erg bedanken voor het hele leuke kamp. Wij hebben er zeker van genoten, en hopen jullie volgend jaar zeker weer te zien!