Utrecht – Voor het laatst dit seizoen mocht ZKC'19 in actie komen en dat in een degradatie wedstrijd tegen ALO. ZKC'19 en ALO waren geen onbekenden van elkaar, want ook in de zaal streden deze ploegen tegen elkaar om degradatie. Toen kwam ALO als winnaar uit de bus, maar vandaag was het ZKC'19 dat de wedstrijd naar zich toe trok.

In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en werd er veelal om en om gescoord. Wel was het ZKC'19 dat via doelpunten van Linda Venemann, Lotte van Middelaar en Bart-Jan Berghuis daar het voortouw in nam. (3-1). Op een stand van 8-5 was er een verschil van 3 en dat gat werd gedurende de eerste helft vast gehouden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 16-11 ruststand.

Coach Albert Kuiperij vertelde in de rust dat er goede aanvallen bij zaten, maar dat het belangrijk was om de rebounds te blijven pakken. Bovendien hoefden we niet te verwachten dat de Hagenezen zich er al bij neer zouden leggen.

Na rust pakte ZKC'19 meteen de score weer op en schoten van Jolein Ubels en Nick ten Kate brachten de stand op 18-11. Het verschil op het scorebord bleef lange tijd groot en ZKC'19 dacht al te kunnen beginnen met uitspelen, maar op een gegeven moment weet ALO toch nog terug te komen tot 4 punten verschil (26-22). In deze slotfase van de wedstrijd kwam Larissa Hoorn er in voor Jolein Ubels. Er moest nog een tandje bij worden gezet en dat gebeurde ook. ALO wist de korf niet meer te vinden en de ZKC’ers eindigden de wedstrijd door nog 4 maal te scoren. Einduitslag 30-22.