ZKC'19 1 wint haar eerste beslissingswedstrijd! 

Zondag 5 juni moest de Steenbergerhoeve formatie optreden in Nijeveen voor de beslissingswedstrijd om de 7de en 8ste plaats in de competitie. Eerder dit veld seizoen verloor ZKC'19 thuis en uit haar wedstrijd van Sios de ploeg uit Wolvega Doordat ZKC'19 wel 2 keer had gewonnen van OWK stonden beide ploegen onderaan met 4 punten. 

Voor de wedstrijd hadden we besproken 100% elk duel in te gaan en dat iedereen zondagavond in de spiegel kon kijken kon zeggen dat het niet aan zichzelf zou hebben gelegen. Met volle overtuiging begon ZKC'19 ook de wedstrijd.

De wedstrijd begon van beide kanten vel, de score werd geopend door ZKC waar Sios direct een antwoord op had met 1-1. Sios bleef in de eerste helft bij tot 3-3, toen sloeg ZKC een gat met 3-6 met ondermeer doelpunten van Jurjen de Vries en 2 keer Dion van der Veen. Sios had hier een antwoord op en uiteindelijk terug tot 8-8 toen het rust signaal klonk. 

In de 2de heflt kreeg de Steenbergerhoeve formatie te horen dat in het vak van onder meer Nick ten Kate meer over de dames moesten en de op elk schot meezakkende heren van Sios bezig moesten houden. 

Na rust begon Zkc iets stroef en bleef het gelijk opgaan, Sios was vooral van plan om het spel te vertragen en zo doende bij te blijven in het tempo van de Zuidwoldigers. Tot aan 12-12 beleef het gelijk op gaan maar met nog ongeveer een kwartier op de klok, schakelde ZKC een tandje bij en met frisse wissels in de persoon van Kristian Krikken en Maike Spijker wist het uit te lopen naar een uiteindelijke uitslag van 13-19.

 

Dit was de eerste horde van de nacompetitie, volgende week speelt ZKC'19 1 in Utrecht tegen het Haagse ALO 1 om lijfsbehoud in de landelijke 1ste klasse te behouden. ALO is een bekende tegenstander dit seizoen, eerder werd hier in de zaalcompetitie ook een beslissingswedstrijd tegen gespeeld. Deze werd helaas verloren, ZKC'19 maakt zich dus op voor een zware klus maar gaat zeker voor de winst!