Op zondag 22 mei is op de jaarlijkse seizoensafsluiting van ZKC ’19, tijdens de barbecue met leden, spelers en sponsoren de nieuwe hoofdsponsor van de club bekendgemaakt.

Na een lange periode van hoofdsponsorschap heeft Leo Lubberink, eigenaar van de Steenbergerhoeve, aangegeven ruimte te maken voor een nieuwe hoofdsponsor. “De Steenbergerhoeve is vele jaren zeer betrokken geweest als hoofdsponsor”, aldus Lubberink, “maar soms is het tijd om weer nieuwe dingen te gaan doen”. Namens ZKC’19 heeft voorzitter Wiebe Feenstra hierbij stilgestaan tijdens de feestelijke bijeenkomst en de familie Lubberink bedankt voor hun grote betrokkenheid bij de club, al deze jaren.

Vanaf januari is er gezocht naar een nieuwe hoofdsponsor. De nieuwe hoofdsponsor is echter via een bijzondere route gevonden. Tijdens de afronding van de nieuwbouw van de ZKC’19 accommodatie, is er door “Installatietechniek Van Dijk”, die als installateur de nieuwbouw heeft uitgevoerd, geopperd dat het jammer is dat er bij de nieuwbouw onvoldoende budget was voor eigen energieopwekking. Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als er via aanvullende acties toch nog ruimte zou komen voor bijvoorbeeld het opwekken van zonne-energie. Met een kleine energie-werkgroep is vervolgens gezamenlijk de Energie–Estafette uitgewerkt. Deze estafette is een unieke manier om leden en ook belangstellende inwoners uit Zuidwolde te verleiden om zonnepanelen te kopen bij de installateur: per acht verkochte panelen krijgt ZKC’19 dan gratis één paneel op het dak. Bij 40 panelen op het dak van de kantine van ZKC’19, gaat de estafette verder bij tennisvereniging Suthwalda.

Tijdens de uitvoering van deze estafette, die nog loopt tot de zomer, bleek de samenwerking tussen van Dijk & Lokken en de werkgroep zo motiverend, dat van Dijk & Lokken heeft aangegeven er vertrouwen in te hebben om de komende drie jaren de nieuwe hoofdsponsor te worden. 

Op de feestelijke barbecue is de nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd en hierna is door velen genoten van een heerlijke barbecue, die – ondanks de regen – zeer geslaagd was. 

V.l.n.r. De nieuwe sponsoren Dennis Slaghuis en Joachim van Dijk (van Installatietechniek Van Dijk), Jos Voppen en Wiebe Feenstra (ZKC'19) en Leo en Henriette Lubberink van de Steenbergerhoeve.