Iedere week kiezen wij een Speler van de Week. Iemand die veel heeft gescoord, ontzettend goed heeft verdedigd, of omdat hij/zij er op een andere manier uitsprong. Deze week is dat Nilton Benedictus.  

Daar zijn we weer! Paar weken pauze i.v.m. overgang zaal naar veld maar vanaf nu weer 7 weken lang een speler van de week. Voor de eerste week was de keus te over. Alleen de D1 verloor. De F1, E1 en C2 speelden knap gelijk en de rest van ZKC’19 won allemaal! Misschien is ZKC’19 wel een echt vereniging die buiten goed speelt. Zo ook het vierde, wat wist te winnen van OWK 3. Nilton speelde in een vak wat moeizaam draaide en veel aanvallen nodig had om doelpunten te maken. Gelukkig wist Nilton op bepalende momenten wél de korf te vinden. Dit resulteerde in 6 doelpunten. Reden genoeg om Nilton hierover wat vragen te stellen. 

Naam: Nilton Benedictus
Leeftijd: 22 jaar (gisteren geworden!)
ZKC’er sinds: 2011
Team: ZKC’19 4 

‘Nilton, de eerste speler van de Week uit de senioren. Vereerd?’

Haha, zeker zeker. Maar ook wel verrast. Het vierde speelde dit seizoen hartstikke veel goede wedstrijden, waarom is er nog niet eerder een speler van het 4e speler van de week geworden? 

‘Tja, keuzes hé? Maar deze week dan eindelijk wél iemand van “4”. Ging de wedstrijd goed?’

Nee, eigenlijk totaal niet.  Althans, ons vak totaal niet. Het andere vak was lekker bezig en had de tegenstander wel onder controle. Maar omdat wij maar niet tot scoren kwamen werd het andere vak veroordeeld tot een wedstrijdlang verdedigen. De opluchting als die bal er dal eindelijk wél weer ingaat is dan wel groter. 

‘Zelf toch wel 6 doelpunten gemaakt, dan gaat het toch lekker?’

Zes goals maken is hartstikke mooi. Maar die waren ook hard nodig om de overwinning eruit te slepen. Gelukkig was ik in de afronding scherp. Het is ook knap om te zien hoe wij als vak in de 2e helft omschakelen en er een “vecht-wedstrijd” van maken om toch maar te winnen. Van onze techniek en souplesse hoefden wij het deze wedstrijd niet te hebben. 

‘Smaakt dit naar meer? Wat zijn de verwachtingen voor het veldseizoen?’

Voor de zaal hebben wij veel wedstrijd onverdiend verloren vind ik. Wat dat betreft denk ik dat dit veldseizoen we nog wel de nodige punten kunnen pakken. Alleen daar wachten wij dan wel een weekje mee. Aankomend weekend spelen wij tegen Rodenburg 3, daar zie ik ons nog niet winnen. Zij winnen alles, en nog vrij dik ook nog. Maar dan hebben wij die ook maar gehad en van alle tegenstanders daarna hebben wij zeker een kans om te winnen! 

‘ZKC’19 4 heeft ook een eigen Facebook-pagina. Word jij op het veld vaker aangesproken als Nilton of als “De Zwarte Parel”?’

Haha, ja dat is mijn bijnaam inderdaad! Is ook geen woord aan gelogen hoor smile. Maar dat is ook een onderdeel van de gezelligheid bij het vierde. We zijn altijd aan het geinen met elkaar en de sfeer is ook eigenlijk altijd goed. De balans zoeken tussen plezier en prestatie is moeilijk te vinden en verschilt per persoon, maar ons “Opperhoofd” Wiebe doet er alles aan om het iedereen naar z’n zin te maken. 

‘Tot slot, nog een laatste opmerking? Iets wat je kwijt wil?’

Ja, de scheids afgelopen wedstrijd! Hij floot relaxed, las de wedstrijd en floot daar ook na. Omdat er vaak altijd negatief over de scheidsrechter gepraat wordt vind ik dat als een scheids het goed doet het ook gezegd mag worden. Dus Henk Pouwels, complimenten.