Groot sportief evenement voor peuters/kleuters uit Zuidwolde en omgeving 

Zuidwolde (Dr.)– Na het grote succes van vorig jaar organiseert korfbalvereniging ZKC’19 voor de tweede keer op donderdag 14 april voor basisscholen en kinderdagverblijven in (de omgeving van) Zuidwolde een GIGA Kangoeroedag. Aan dit sportieve evenement, dat plaatsvindt op het mooie ZKC-complex aan de Zuideresweg, doen dit jaar 155 kinderen vanaf 3 jaar mee. Deelnemende scholen zijn: ‘t Echtenest, de Wegwijzer, de Bosrand, de Heidevlinder en PSZ de Echtense Keitjes. Ook de kinderdagverblijven Olivo More Than Kidz, Nanniesnetwork KDV Alteveer Hummelhonk en Doomijn KDV Schoolbrink doen mee. 

GIGA Kangoeroedag op donderdag 14 april

Dit unieke evenement wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor het pannenkoekenhuis/restaurant Het Kabouterwoud. Door het inzetten van 40 vrijwilligers wil ZKC’19 ervoor zorgen dat alle kinderen een geweldige GIGA Kangoeroedag beleven.

Het doel van deze dag is om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport en te laten ervaren dat sporten vooral leuk is. Als korfbalvereniging vinden we het belangrijk dat kinderen al jong ervaring opdoen in het samen bewegen met andere kinderen. Dit is goed voor zowel de motorische als de sociale ontwikkeling van kinderen.

 

Op de vraag wat de reden is dat pannenkoekenhuis/restaurant Het Kabouterwoud het zo belangrijk vindt om dit evenement te sponsoren, reageert Het Kabouterwoud als volgt: “Sinds oktober 2012 is Het Kabouterwoud open in een prachtige omgeving net buiten Zuidwolde. Dit unieke evenement ligt in onze doelgroep en daarom vonden wij het zo belangrijk om dit evenement te sponsoren. Wij zijn op de dag zelf ook aanwezig om suikerspinnen te draaien, maar we vinden het vooral belangrijk om zelf te zien hoe zo’n plezier de kinderen hebben aan dit evenement! Dat vinden wij uiteindelijk ook het belangrijkst van ons werk; dat de kinderen in ons restaurant plezier beleven, binnen in het speelparadijs op bijvoorbeeld het springkussen of lekker buiten bij alle speelmogelijkheden! In overleg kan er heel veel bij ons voor ieders portemonnee; we maken wel vaker eten of buffetten op maat. Ten slotte hopen wij dat door deze sponsoring alle kinderen een geweldige dag beleven en krijgen ze als beloning een waardebon voor een gratis kinderpannenkoek in ons restaurant!” 

Het vervolg op de GIGA Kangoeroedag: Dé Kangoeroe Klup

Alle kinderen van 3 t/m 6 jaar in Zuidwolde (en omgeving) krijgen de mogelijkheid om gratis kennis te maken met de Kangoeroe Klup, namelijk op zaterdag 16, 23 en 30 april. Dit aanbod geldt uiteraard ook voor kinderen die niet op 14 april aanwezig (kunnen) zijn op de GIGA Kangoeroedag. 

Het hele jaar door is er elke zaterdagmorgen van 09:30 tot 10:30 uur de Kangoeroe Klup. De Kangoeroe Klup is bedoeld voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Deze naam is gekozen, omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel, een veilige en warme plaats, voor de jongste leden van ZKC’19. De Kangoeroe Klup is vooral gericht op bewegen en plezier maken, dit met een knipoog naar korfbal. Kinderen kunnen dus gezellig op zaterdagochtenden samen met opa, oma, papa, mama, broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje naar het korfbalveld komen en lekker bewegen en plezier maken met de Kangoeroe Klup. 

Op donderdag 14 april zullen in het ochtendprogramma van de GIGA Kangoeroedag 09:30 – 11:30 uur de volgende scholen/kinderdagverblijven deelnemen; t Echtenest, de Wegwijzer, de Bosrand, PSZ de Echtense Keitjes, Olivo More Than Kidz, Nanniesnetwork KDV Alteveer Hummelhonk en Doomijn KDV Schoolbrink. In het middagprogramma van 13:15 – 15:15 uur zal de Heidevlinder aan de GIGA Kangoeroedag deelnemen. De GIGA Kangoeroedag op donderdag 14 april is voor al het publiek toegankelijk. De opening van het evenement op sportpark Woltingeslag (ZKC-accommodatie) is rond 09:45 uur en wordt afgesloten rond 15:00 uur.