Iedere week kiezen wij een Speler van de Week. Iemand die veel heeft gescoord, ontzettend goed heeft verdedigd, of omdat hij/zij er op een andere manier uitsprong. Deze week is dat Serena van Breukelen. 

Het zaalseizoen zit er (bijna) op! D1, F1 en het 2e kampioen. Voor het 1ste wordt het nog spannend en de andere teams hebben veelal leuk meegedaan in de competitie. Zo ook de A3, geëindigd in de middenmoot. Zes wedstrijden gewonnen, vijf verloren en één gelijkgespeeld. Bijna alle wedstrijden waren leuk om te zien en vaak ook spannend. Zo ook de laatste wedstijd, tegen KIA/VeFo. Een wedstrijd waar de A3 net wat strijdlustiger ingaat dan andere wedstrijden. KIA/VeFo is een ploeg waarvan de A3 per se wil winnen. Het hele team was geconcentreerd en gaf alles, waardoor er met 14-16 verdient gewonnen werd. Uitblinker deze wedstrijd was Serena. Verdedigend heeft ze haar straatje volledig schoon gehouden (geen doelpunten tegen) en aanvallend was zij nadrukkelijk te zien. Naast vele mooie passes en acties hield Serena er ook nog 3 goals aan over. Een super wedstrijd en daarom reden genoeg om haar hierover wat vragen te stellen.

Naam: Serena van Breukelen

Leeftijd: 15 jaar
ZKC’er sinds: 2009
Team: ZKC’19 A3

‘Serena, gefeliciteerd: Speler van de week! Hoe ging afgelopen wedstrijd?’

Ging goed! Geen goals tegen en zelf er wel drie maken. Één wegtrekbal achter de korf en twee afstandsschoten. Verdedigend ging het ook goed, ik kon mijn meisje makkelijk bijhouden, dus dat was wel fijn! En als team ook goed gedaan, gewonnen met 14-16! We hadden dikker kunnen winnen, maar de scheidsrechter had meer zin in een overwinning voor KIA/VeFo. De overtredingen van KIA/VeFo werden maar niet bestraft. 

‘De wedstrijden tegen KIA/VeFo zijn altijd spannend en daar spelen jullie altijd nét wat beter dan anders, hoe komt dat?’

KIA/VeFo is altijd een geduchte tegenstander. Wel spelen wij als team altijd lekker tegen hun. Dan wil je ook zo graag winnen dat je dan feller wordt en je beter gaat concentreren op het spel. Het valt niet echt uit te leggen maar het hele team heeft zoiets van “dit moeten we even winnen” en dan spelen wij veel feller en beter. 

‘Het zaalseizoen nu afgelopen, is het na verwachting gegaan?’

Vooraf heb ik nooit echt verwachtingen van een seizoen. Wel als ik zo terug kijk heb ik het idee dat wij hoger hadden kunnen eindigen. Er zaten een paar wedstrijden tussen die wij eigenlijk hadden moeten winnen maar het niet lukte. 

‘En nu het veld weer op. Wat zijn je verwachtingen en doelstellingen hiervoor?’

Net zoals in de zaal heb ik niet echt verwachtingen. Als we weer een keer kampioen kunnen worden zou dat heel leuk zijn! Als doelstelling heb ik dat ik meer overzicht willen krijgen tijdens een wedstrijd. Dat ik het spel achter mij beter mee krijg zonder mijn tegenstander te verliezen. Ook wil ik de doorloopballen in de wedstrijd afmaken, die gaan nu nog wel eens mis. 

‘Heb je al zin om in het zonnetje te kijken bij andere wedstrijden, of blijf je liever in de zaal?’

Ja, heb zin in het veld! Vind het buitenseizoen leuker omdat je lekker in de frisse lucht bent. In de zaal spelen heeft ook z’n voordelen, maar het veld vind ik meestal fijner. Ook dat je in de zon na je eigen wedstrijd nog bij de andere wedstrijden kan blijven kijken, heerlijk! 

‘Tot slot, je bent de middelste van drie korfbalzussen, al zin om later in de senioren met z'n drieën in een team te zitten?’

Dat kan ik mij nog niet helemaal voorstellen. Het lijkt me wel apart om bij m’n zussen in het team te zitten. Ook weet ik niet bij wie ik dan liever in een vak zou staan, Lisa of Anouk. Ik heb wel eens bij Lisa in een vak gestaan eerder, en dat ging best goed!