Iedere week kiezen wij een Speler van de Week. Iemand die veel heeft gescoord, ontzettend goed heeft verdedigd, of omdat hij/zij er op een andere manier uitsprong. Deze week is dat Luna Tigelaar.  

Luna speelt in de C2. Een hecht dames team, die altijd het altijd gezellig hebben en geregeld nog wat wedstrijden winnen. Zo kan je het team wel omschrijven. In de competitie gaat het dan ook met ups en downs. Op dit moment staat het team op een 7e plaats. Maar ze hebben nog 2 wedstrijden te spelen, en er zitten zeker win kansen in! Afgelopen weekend is de C2 al begonnen met een goede start van de laatste wedstrijden. Ze wisten met maar liefst 11-2 te winnen van Ritola C2. Er stak 1 dame boven de rest uit. Luna, die op alle fronten beter was dan haar tegenstander. Reden genoeg om Luna te benoemen tot speler van de week! 

Naam: Luna Tigelaar
Leeftijd: 13 jaar
ZKC’er sinds: 2009
Team: ZKC’19 C2 

‘Hoe ging de wedstrijd afgelopen weekend?’

De wedstrijd ging best wel goed, we hebben dik gewonnen! Dat voelt altijd heel erg goed. 

‘Ik heb gehoord dat je harstikke goed gespeeld hebt, wat vind je daar zelf van?’

Nou, dat week ik niet zo goed hoor. Dat vind ik altijd lastig te zeggen over mij zelf. De tegenstanders waren eigenlijk ook niet zo heel erg goed. Maar aan de andere kant hebben wij er wel 11 gemaakt. Dat is best wel knap! Zelf heb ik 1x een doorloopbal gemaakt.

’Je bent de laatste tijd ook wat vaker te kijken bij de wedstrijden van andere teams, hoe vind je dat?’

Klopt, bij het 1ste en de A1 kom ik wat vaker de laatste tijd. Ik vind het leuk om te zien hoe fanatiek zij zijn, en hoe goed zij kunnen korfballen. Dat vind ik erg leuk om te zien. 

‘Waar vind je je zelf goed in of wat vind je het leukste?’

Dat weet ik niet zo goed, ik kan alles wel redelijk. Maar volgens mij heb ik niet echt een specialiteit. Het leukste vind ik het aanvallen, een actie maken en dan ook nog scoren. Dat geeft altijd een goed gevoel. 

´Waar wil je je zelf in verbeteren en wie kan jou daar het beste bij helpen?’

Ik wil graag beter worden in afvangen. Ik denk dat mijn trainers, Jorieke, Lisa & Janita mij daar bij zouden kunnen helpen. 

‘Hoe ben je op korfbal gekomen?’

Dit kwam door Anouk van Breukelen. Zij is mijn beste vriendin, in het begin ging ik wel eens met haar mee. Toen vond ik het zo leuk dat ik zelf ook op korfbal wou. 

‘Wat doe je naast de korfbal?’

Ik deed eerst basketbal maar hier ben ik vanaf gegaan. Ik heb gekozen voor korfbal omdat ik dat toch wat leuker vind, en omdat hier al mijn vriendinnen ook op zitten.