Iedere week kiezen wij een Speler van de Week. Iemand die veel heeft gescoord, ontzettend goed heeft verdedigd, of omdat hij/zij er op een andere manier uitsprong. Deze week is dat Veerle Tibben. 

Veerle speelt in de D1 van ZKC’19. De D1 bestaat uit allemaal dames en 1 heer, maar dit weerhoudt ze er niet van om wedstrijden te winnen. Alle wedstrijden wisten ze te winnen! Met nog één wedstrijd te spelen kunnen ze zich nu al kampioen van de eerste klasse D noemen. Veerle wist afgelopen wedstrijd tegen NIC twee keer van afstand de bal in de korf te gooien! Om erachter te komen waar onze D1 hun succes nou precies aan te danken heeft, hebben we besloten om Veerle hier wat vragen over te stellen. 

Naam: Veerle Tibben
Leeftijd: 11 jaar
ZKC’er sinds: 2011
Team: ZKC’19 D1 

‘Veerle, gefeliciteerd met het kampioenschap! Hoe ging de laatste wedstrijd?’

Ja op zich ging het wel goed. Op het begin stonden we dik voor, maar later ging de verdediging iets minder. Gelukkig hebben we wel gewonnen. 

‘Vind je het leuk om speler van de week te zijn?

Ja! Ik had het niet verwacht. 

‘Hoe komt het dat het zo goed gaat?’

Het gaat zo goed omdat we goede coaches hebben! Jan en Elske zijn onze coaches. Eerst was Lina ook coach, maar nu niet meer. Ze komt nog wel vaak kijken. Laatst gingen Lina en Shania ons ook een keer coachen. 

‘Wat zijn jouw sterke punten in het korfbalveld?

Ik ben wel snel, hierdoor kan ik veel doorloopballen maken. Meestal speel ik als jongetje. Ik vind het dan ook moeilijker om als meisje te spelen, want dat ben ik niet gewend. 

‘We gaan ook bijna het veld weer op, wat vind je leuker? Veld of zaal?

Het maakt mij niet zo veel uit. Alleen buiten heb je soms last van het weer. 

‘Gaan jullie op het veld ook weer kampioen worden?

Ik hoop het! Als we zo door blijven doen, wil het vast wel. 

‘Ik begreep dat je ook nog tennist. Is dat niet erg druk met korfbal én tennis?’

Ja dat is wel druk. Ik tennis 5 uur in de week. Op maandag, dinsdag en woensdag tennis ik. Soms heb ik dan ook nog een toernooi op zaterdag of zondag. Voor de korfbal train ik alleen op vrijdag en op zaterdag een wedstrijd.