Iedere week kiezen wij een Speler van de Week. Iemand die veel heeft gescoord, ontzettend goed heeft verdedigd, of omdat hij/zij er op een andere manier uitsprong. Deze week is dat Tom Rijstenberg. 

Zaterdag pakte de A2 de eerste overwinning in de zaal. In de 2e klasse hebben zij het lastig, maar leren zo ontzettend veel. Veel wedstrijden zijn spannend tot het eind, maar dan verliezen ze nipt. In deze wedstrijden zie je elke week het team beter worden. Individueel zijn de tegenstanders vaak nét wat beter, maar de teamprestatie die de A2 er tegenover zet levert interessante wedstrijden op. Tom is voor de A2 een drijvende kracht. In het team heeft hij geen speciale taak maar is hij vooral een allrounder. Elke wedstrijd pakt hij zowel de nodige rebounds als de nodige doelpunten mee. Zo ook afgelopen weken. Steeds meer komt hij tot zijn recht in het team. De goals vliegen zijn tegenstander steeds vaker en vaker om de oren. Reden genoeg om Tom hierover een paar vragen te stellen.   

Naam: Tom Rijstenberg
Leeftijd: 16 jaar
ZKC’er sinds: 2011
Team: ZKC’19 A2

‘Tom! Speler van de week. Hoe komt het dat we bij jou zijn uitgekomen denk je?’

Misschien omdat wij voor het eerst een wedstrijd hebben gewonnen en dat het bij mijzelf ook wel lekker ging. 

‘Eindelijk de eerste punten binnen. Hoe komt het dat jullie gewonnen hebben van EKC 2000?’

Aan het begin van het seizoen speelden wij niet heel goed, maar de laatste paar wedstrijden hebben wij best wel goed gespeeld. Bart-Jan had al gezegd dat wij grote kans hadden deze wedstrijd te winnen aangezien wij het best wel goed deden laatste paar wedstrijden. Die wedstrijden waren dus wel spannend, maar tegen EKC waren wij echt gewoon beter en volgens mij denkt iedereen er zo over. 

‘Je doet het super de laatste weken, ga je er alles aan doen om volgend jaar in de A1 te spelen?’

Het maakt mij niet zo veel uit of ik in de A1 of de A2 speel, als ik maar lekker kan korfballen. 

‘Waar kun jij nóg beter in worden?’

Het roepen als ik onder de korf sta, meestal horen ze mij niet namelijk. Ik snap dat dat soms irritant kan zijn voor mijn vakgenoten. 

‘Wat vind jij het leukste aan je team?’

Afgezien dat er ook serieus gekorfbald wordt is het leukste aan het team de gezelligheid. 

‘Je zus Melissa zit momenteel in het eerste, hoe lang duurt het voordat wij jullie samen zien spelen in het eerste?’

Ik zou het niet weten, hopelijk komt het er ooit nog van! Ik vind het altijd wel heel leuk om samen met Melissa te korfballen. 

‘Tot slot, waar gaan jullie met de A2 nog op trainen zodat deze overwinning een goed gevolg krijgt in de zaal?’

We trainen altijd wel goed, maar de laatste tijd verliezen we alles net en dat is wel een beetje balen. Nu hebben we een keer gewonnen, ik denk niet dat dit de enige keer is dat we zullen winnen dit zaalseizoen.