Iedere week kiezen wij een Speler van de Week. Iemand die veel heeft gescoord, ontzettend goed heeft verdedigd, of omdat hij/zij er op een andere manier uitsprong. Deze week is dat Shania Linthorst. 

Shania speelt al sinds de F’jes bij ZKC’19. Dit jaar laat zij haar kunsten zien in de A3. Ze is misschien klein, maar dat gebruikt ze in haar voordeel. Pijlsnel schiet zij wekelijks langs haar tegenstander om zo de nodige doelpunten bij te schrijven. Ook verdedigend krijgt haar tegenstander nooit meer dan een meter ruimte. Afgelopen zaterdag stond een belangrijke wedstrijd tegen ROG A1 uit Groningen op het programma. In deze wedstrijd bewees Shania wederom haar aanvallende kwaliteiten. Vijf keer wist zij de korf te vinden en één daarvan was de belangrijkste; de 15-15. Dit was de laatste goal van de wedstrijd en hierdoor hield ZKC’19 A3 toch een dik verdiende punt over aan de wedstrijd. Reden genoeg om Shania hierover een paar vragen te stellen. 

Naam: Shania Linthorst
Leeftijd: 16 jaar
ZKC’er sinds: 2006
Team: ZKC’19 A3

 

‘Shania, hoe ging afgelopen wedstrijd?’

Afgelopen wedstrijd ging goed! We stonden eerst ruim voor maar hebben het toen een beetje weggegeven. Gelukkig alsnog wel een gelijk spel van kunnen maken. 

‘Wat hebben jullie anders gedaan dan bij de uitwedstrijd, waar jullie hebben verloren?’

Bij de uitwedstrijd was de eerste helft gelijk aan afgelopen wedstrijd. Toen waren wij ook veel beter. De 2e helft hadden we uit niet genoeg ons best gedaan. Deze wedstrijd wel! Ze kwamen nog wel terug maar gelukkig hebben we gelijk gespeeld. 

‘Zelf 5x gescoord, waaronder de laatste. Ging de wedstrijd goed voor jou doen?’

Voor mijn doen ging het goed! Ik kreeg veel ruimte dus kon veel schieten. Wel had ik er nog meer kunnen maken. 

‘Jullie staan een beetje vast in de middelmoot, kampioen wordt heel lastig en bang om laatste te worden hoeven jullie ook niet te zijn. Wat zijn nog de doelen voor dit zaalseizoen?’

Het doel blijft nog steeds om kampioen te worden. Wij hebben nog maar 6 wedstrijden gespeeld en moeten dus nog wedstrijden inhalen. Wel moet de koploper dan punten verliezen. In ieder geval wil ik dat we nog hoog eindigen.

 

‘Heb je binnen ZKC’19 ook iemand die jij écht goed vind, een voorbeeld?’

Ik vind Melissa Rijstenberg wel heel goed. Ze was toen ze jonger was ook al heel goed.