Iedere week kiezen wij een Speler van de Week. Iemand die veel heeft gescoord, ontzettend goed heeft verdedigd, of omdat hij/zij er op een andere manier uitsprong. Deze week is dat Lina IJmker.  

Lina is zo’n iemand die zich overal wel voor in wil zetten. Ze speelt in de A1, maar is daarnaast ook elke dinsdag, vrijdag en zaterdag druk met trainen en coachen. Afgelopen weekend speelde de A1 tegen Heerenveen A1 en deze wedstrijd werd met 27-15 gewonnen. Lina wist in deze wedstrijd maar liefst 8x de korf te vinden. Hierna heeft ze nog een kwartiertje met het derde meegedaan en ook hier bleek Lina ‘on fire’. Door 3x te scoren heeft ze geholpen om de achterstand tegen DVO 4 weg te werken. Deze wedstrijd eindigde in 19-19. Reden genoeg om Lina hier wat vragen over te stellen! 

Naam: Lina IJmker
Leeftijd: 16 jaar
ZKC’er sinds: 2005
Team: ZKC’19 A1 

‘Dik gewonnen van de nummer 5! Ben je een beetje tevreden over de wedstrijd?’

Ja we hebben inderdaad dik gewonnen, maar het kon nog beter. Soms was het nog een beetje rommelig. Voor die tijd had ik ook niet gedacht dat we zo dik zouden winnen, maar we hebben echt als team geknald doordat we er met z’n allen stonden! 

‘Jullie staan nu bovenaan in de eerste klasse. Wat denk je... Gaat het jullie lukken om het kampioenschap binnen te slepen?’

Ja! Ja ik hoop het echt! We groeien echt met elkaar en dan zou het natuurlijk wel mooi zijn om ook kampioen te worden. Ik vind de A1 een heel leuk en gezellig team! 

‘Zie je ook nog verbeterpunten?’

Ik denk dat het belangrijkste is om als team sterker te worden en te groeien. Zelf heb ik natuurlijk ook nog wel verbeterpunten. 

‘Met de senioren meedoen gaat dus ook hartstikke goed! Merk je veel verschil tussen de junioren en de senioren?’

Ja het is veel fysieker. De A1 is ook wel fysiek, zeker omdat ik uit de A2 kom. Ik ben er toen ook anderhalf jaar uit geweest met een blessure aan mijn heupen. Je moet gewoon bitchy zijn, want dat doen ze ook bij jou! In de A1 doe ik dat ook wel, maar in de senioren is dat ook echt wel nodig. 

‘Je bent nu ook trainer en coach van de E1, een nieuw team, hoe gaat dat?’

Ja dat vind ik hartstikke leuk! Dit is een uitdaging omdat je de kinderen wat kan leren vanaf het begin en het team bestaat uit veel verschillende individuen. Wel ben ik nu weg bij de D1 en dat is jammer want ik had het hier ook echt naar mijn zin. Ik heb veel van Jan en van de D1 geleerd, anders zou ik dit waarschijnlijk ook niet kunnen. De D1 is een goed team en ik hoop met de E1 dezelfde kant op te gaan! 

‘Heb je nog een bepaald doel wat je wil bereiken?’

Het eerste natuurlijk! Ik vind het nu al super leuk om met het derde en zo mee te doen en daar leer je ook echt veel van.  Zij zeggen gewoon waar het op staat en daar hou ik wel van. Laatst mocht ik ook met het tweede mee. Ik ben er toen niet ingekomen, maar ik vond het wel heel leuk!