Iedere week kiezen wij een Speler van de Week. Iemand die veel heeft gescoord, ontzettend goed heeft verdedigd, of omdat hij/zij er op een andere manier uitsprong. Deze week is dat Hylke van den Boomen.

.

Hylke is een jongen uit een echte sportfamilie, zijn beide broers, Onne en Jarno, hebben beide ook gekorfbald bij ZKC en ook zijn moeder is een echte sportfanaat. Zelf komt hij altijd fanatiek op de fiets vanuit Kerkenveld naar de training, waar hij altijd als eerste aanwezig is. Afgelopen weekend speelde de C1, het team waar Hylke in zit, in Opende tegen OKO/Bies. De wedstrijd ging lang gelijk op met tussenstanden van 1-1, 2-2, zo konden beide ploegen geen gat slaan. Uiteindelijk was het ZKC’19 C1 dat aan het langste eind in de wedstrijd trok, ze wonnen met 6-7! Mede door de vele belangrijke afvang die Hylke pakte, met daarnaast zijn onderscheppingen en goals, won onze C1. Was het dan geen teamprestatie van de C1? Zeker wel. Maar moet de prestatie van Hylke daarom onderschat worden? Zeker niet! En daarom is Hylke speler van de week geworden.

Naam: Hylke van den Boomen

Leeftijd: 12 jaar

ZKC’er sinds: 2009

Team: C1


Hoe lang zit je al op korfbal?

“Weet ik eigenlijk niet zo goed, ik begonnen in de e2 en daarna nog een jaar in de e's.” 

Wat vind je het leukst aan korfbal?

“Gewoon lekker bezig zijn met de bal zijn, dat vind ik het allerleukste.” 

Hoe gaat dit seizoen?

“Best wel goed, we winnen niet alles en alles verliezen niet alles, ik had wel verwacht dat we veel zouden verliezen. Vorig jaar werden we kampioen dus dacht ik dat we dit jaar best wel moeilijk zouden krijgen omdat we een klasse hoger spelen.” 

Wat is je grootste blunder?

“Een strafworp missen, meer niet eigenlijk geen rare dingen.” 

Wat verwacht je van aanstaande zaterdag?

“Ritola hebben we de vorige keer van verloren maar ik verwacht wel een spannende wedstrijd, die we wel kunnen winnen. Ik hoop dat ik er 1 kan scoren, ik wil er natuurlijk altijd wel meer scoren, maar dat maakt me niet zoveel uit als we maar winnen.” 

Wie is je grote voorbeeld?

“Dat is Melissa Rijstenberg, vorig jaar was ze mijn trainer en je kon aan haar zien dat ze heel goed met de bal om kan gaan, echt heel knap.” 

Veld of zaal, wat vind je leuker?

“Het veld vind ik, als het regent is het best wel grappig want de laten de tegenstanders de ballen snel door hun handen vallen, en dan kan ik die zo pakken.”