Iedere week kiezen wij een Speler van de Week. Iemand die veel heeft gescoord, ontzettend goed heeft verdedigd, of omdat hij/zij er op een andere manier uitsprong. Deze week is dat Anouk van Breukelen

Al jaren zit Anouk op korfbal. Dit jaar zit ze in de C2, een team wat weinig is veranderd. Afgelopen weekend speelden zij tegen SDO, een ploeg waar ze de week ervoor ook al tegen moesten. Toen werd er in Schoonoord onverdiend met 2-3 verloren. Er had veel meer ingezeten. Afgelopen weekend mochten ze het thuis opnieuw proberen. Tijd voor revanch!

“Hoofd”- coach Lisa moest zelf spelen, dus probeerde invalcoach Anne-Martien het team naar de overwinning te loodsen. Helaas had de C2 een slechte start. Ze kwamen al snel 0-3 achter te staan. Toen begon het te regenen en daar wist de C2 wel raad mee. Als echte buffels bleven zij in de regen ervoor gaan en het werd 3-3 gelijk. Nog voor de rust wisten ze zelfs op voorsprong te komen, 4-3. Na de rust ging het gelijk op en scoorden beide ploegen nog 2 maal. Eindstand: 6-5 voor ZKC’19 C2.

Waarom is Anouk Speler van de Week geworden? Scoorde ze vaak? Nee. Sprong ze er echt uit? Ook niet. De meiden hebben gewonnen omdat ze er allemaal voor gingen. Ze gunden elkaar de bal en speelden écht als een team. Hét voorbeeld in deze wedstrijd was Anouk. Ze werkte heel hard. Niet voor zichzelf, maar voor het team! Ze maakte bijna geen fouten en hielp haar medespelers in het spel; een echte teamplayer dus! Reden genoeg om haar een paar vragen te stellen.

Naam: Anouk van Breukelen

Leeftijd: 13 jaar

ZKC’er sinds: 2008

Team: C2

 

Anouk (achterste rij 2de van rechts) met haar team

Hoe ben je op korfbal gekomen?

“Het leek me toen wel een leuke sport.Ik heb een paar keer meegetraind en ben toen lid geworden”

Hoe ging de afgelopen wedstrijd?

“Best goed, we hebben maar net gewonnen. Zelf heb ik niet gescoord, volgende keer beter.”

Waar lag het aan dat jullie wonnen?

“We speelden goed met elkaar over, hierdoor kon te tegenstander minder vaak te bal afpakken”

 Wat ging er beter dan de wedstrijden ervoor?

“Vorige wedstrijd gingen de ballen er gewoon niet in, toen scoorden we maar 2 keer. Ook speelden we deze wedstrijd veel minder slordig, minder dan de wedstrijden ervoor”

 Wat vind je van je trainer/coach, Lisa. Ze is ook je zus.

“Oh, dat het ook mijn zus is vind ik geen probleem hoor. Ik vind dat ze het goed doet, ze legt alles heel duidelijk uit. Ook is ze streng wanneer dat echt nodig is.”

 Wat verwacht je van dit seizoen?

“We spelen 3 competities; het Najaar, de zaal en het Voorjaar. Ik denk dat wel wel 1 of 2 keer kampioen kunnen worden.”

 Tot slot, hoe ga jij jezelf dit jaar nóg beter maken?

“Door hard te trainen. Als we met z’n allen goed trainen kunnen we écht beter worden.”