Schoolkorfbaltoernooi bij ZKC’19: geslaagd sportief evenement voor basisschoolkinderen vanaf groep 3

Zuidwolde (Dr.) – Korfbalvereniging ZKC’19 organiseerde op woensdag 16 september voor basisscholen (in omgeving) van Zuidwolde een geslaagd Schoolkorfbaltoernooi. Aan dit sportieve evenement, dat plaatsvond op het ZKC-complex aan de Zuideresweg, deden zo’n 150 kinderen mee. Er waren in de drie categorieën totaal 24 teams van 5 verschillende scholen die streden om de titel. Deelnemende scholen waren: Het Veldboeket, De Klimtoren, De Wegwijzer, De Heidevlinder en ’t Groene Hart.

Schoolkorfbaltoernooi op woensdag 16 september

Dit Schoolkorfbaltoernooi werd mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Voppen Interim, Projecten en Coaching. Voppen Interim, Projecten & Coaching vindt het belangrijk en waardevol om een activiteit te steunen die juist jonge kinderen samen gezond in beweging wil houden! En dat is geslaagd, want er waren in totaal 8 teams die streden in de categorie groep 3/4. Uiteindelijk was het team De Heidevlinder die eindigde op de eerste plek, gevolgd door De Olifanten (’t Groene Hart) en op de 3e/4e plek gezamenlijk De Heidekanjers en De Heiderakkers (beiden Heidevlinder).

In de categorie groep 5/6 waren er maar liefst 10 teams die streden om de bekers. Hier was Het Veldboeket de gelukkige! Gevolgd door De Wegwijzer en het brons was voor De Aanvallers (Heidevlinder). In de laatste categorie, groep 7/8, waren er 6 teams die streden om het kampioenschap. De Lucky Treffers (’t Groene Hart) ging er met de grootste beker vandoor, gevolgd door De Heidevlinder en de 3e plaats was voor De Zevensprong (ook Heidevlinder). De kampioenen van groep 5/6 (Het Veldboeket) en 7/8 (De Lucky Treffers) mogen volgend jaar in mei/juni meedoen aan het Provinciale Schoolkorfbaltoernooi om te strijden om de beste van Drenthe te zijn! 

Naast het Schoolkorfbaltoernooi was er ook nog een Schutterstrofee. Dit stond los van het toernooi en ook hier was een prijs in te winnen. Het ging er om welke groep het meeste scoorde van de 20 kansen die ze kregen. Bij Groep 3/4 waren dit De Olifanten (’t Groene Hart), bij groep 5/6 De Verdedigers (Heidevlinder) en bij groep 7/8 De Lucky Treffers (’t Groene Hart).

Het vervolg van het Schoolkorfbaltoernooi

Tijdens het toernooi hebben er verschillende scouts rondgelopen die kinderen met een sport- of korfbaltalent hebben gescout en die kinderen zijn uitgenodigd voor een kennismakingstraining op zaterdag 26 september om 13:00uur. Ben je niet gescout, maar wel nieuwsgierig naar de kennismakingstraining? Alle kinderen zijn welkom, dus sport en speel gezellig mee op zaterdag 26 september! Verder krijgen alle kinderen nog een afdruk van de teamfoto’s die gemaakt zijn tijdens het toernooi.

Sponsor en vrijwilligers

De organisatie van het Schoolkorfbaltoernooi wil als eerste Voppen, Interim, Projecten & Coachen bedanken voor het mogelijk maken van deze sportactiviteit. De organisatie is dankbaar dat ze, door deze sponsoring, voor zoveel kinderen een geslaagd toernooi konden organiseren. Ook wil de organisatie alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Door de inzet van zo’n 30 vrijwilligers konden we er een goed lopend toernooi van maken.