Iedere week kiezen wij een Speler van de Week. Iemand die veel heeft gescoord, ontzettend goed heeft verdedigd, of omdat hij/zij er op een andere manier uitsprong. Deze week is dat Kim Hof. 

Naam: Kim Hof

Leeftijd: 11 jaar

ZKC’er sinds: 2014

Team: D1 

Hoe ben je op korfbal gekomen?

“Vorig jaar heb ik meegedaan met het schoolkorfbal toernooi. Ik vond het harstikke leuk en wou toen ook meteen op korfbal. Veel klasgenootjes van mij zitten ook op korfbal, daarom leek het mij ook heel erg gezellig!”. 

Doe je dit jaar ook weer mee met het schoolkorfbal toernooi?

“Ja ik doe dit jaar ook weer mee, en heb er heel erg veel zin in. We hebben een goed team met bijna allemaal korfballers, dus ik hoop dat we kampioen gaan worden.”

           

 

Kim (voorste rij 2e van links) en de D1 ploeg 

        

 

Hoe ging afgelopen wedstrijd?

“Het ging best wel goed bij mij, vooral in de verdediging. Ballen er tussen uit scheppen kan ik goed, ik denk dat dit door mijn lange armen komt. Ik vind het wel moeilijk om een bal goed aan te geven, meestal gooi ik hem nog te vroeg of juist te laat. Maar hier ben ik veel op aan het oefenen, thuis ook.”

Wat vind je het leukste aan korfbal?

“Eigenlijk vind ik alles leuk aan korfbal. Het is gewoon heel erg gezellig met het team. Ook heb ik hele leuke trainers.” 

Wie is je voorbeeld? Hoe ga jij jezelf nog beter maken?

“Ivar, omdat hij heel erg goed verre ballen kan gooien. En hij is goed in het maken van doorloopballen, dat zou ik ook wel willen.”