Dit seizoen begonnen onze voormalige E-tjes aan een nieuw avontuur in de D1. De groep bestaande uit Yvar, Danny, Myla, Estelle, Veerle, Anniek, Lisanne, Gaby, Roos en Britt werd uitgebreid met Kim als nieuw lid en Sacha als “op”-nieuw lid. De eerste wedstrijden op het veld waren vooral wennen tegen best wel hele grote tegenstanders. We werkten daarom hard aan oplossingen om langs die lange armen te leren gooien maar vooral om zelf zo snel te leren spelen dat we er geen last hadden. Dat ging met vallen en opstaan maar wel volgens ons vaste motto “elke week een beetje beter”. We eindigden de najaarscompetitie op een keurige tweede plek.

Ook in de zaal werden we elke week een beetje beter, zonder dat dit in de uitslagen nou direct zichtbaar was. Uit de eerste 7 wedstrijden werd precies 1 punt gehaald. Maar de trainers wisten wel dat we stapjes maakten en vanaf de 8e wedstrijd begon dat ook in de uitslagen zichtbaar te zijn……van de volgende 5 wedstrijden won de D1 er 4 en werd er 1 gelijkgespeeld!

Daarna volgde de voorjaarscompetitie en de opgaande lijn werd genadeloos doorgetrokken. Alle wedstrijden werden gewonnen en bijna allemaal met klinkende cijfers. De D1 eindigde de competitie met een wervelende 13-2 overwinning op Emmeloord en dus als kampioen!

Na de wedstrijd werden we door de ouders verrast met prachtige inspeelshirts met onze namen er op en er was zelfs een trekker-met-kar geregeld waarop we samen met de collega-kampioenen van de C2 door het dorp werden gereden. Dat was ontzettend vet en dat we daarna een beetje naar stront stonken maakte niks uit. Aan het eind van de dag hebben we bij Jan nog patat gegeten en daarmee hebben we de competitie dus alweer afgesloten.

Natuurlijk blijven we de komende weken nog met elkaar trainen om volgend seizoen ons welbekende motto een vervolg te geven. Elke week een beetje beter, met een heleboel plezier!

Groetjes van de trainers van de D1, Jan en Maike