Zuidwolde (Dr.) – Bert de Jong (34) uit Wolvega is het komende seizoen 2015-2016 één van de twee nieuwe gezichten in de trainersstaf van ZKC’19. Hiermee heeft eersteklasser ZKC’19 de trainersstaf voor de Zuidwoldiger selectie ingevuld.

Bert de Jong -afkomstig van SIOS Wolvega- wordt verantwoordelijk voor ZKC 2 en hij volgt de huidige trainer-coach Rick Duinkerken op. Bert de Jong zal samen met de nieuwe hoofdtrainer/-coach Albert Kuiperij (Groningen) de prestaties van de ZKC-selectie naar een hoger plan moeten gaan tillen. De Jong is momenteel trainer-coach bij SIOS A1. Ook heeft hij enkele seizoenen geleden SIOS 2 onder zijn hoede gehad en beschikt Bert over het diploma Korfbaltrainer.

Als speler heeft Bert de Jong jarenlange ervaring op het niveau van de landelijke 1e klasse. Zijn fanatisme en aanvallende capaciteiten waren als speler zijn sterkste punten.Voor de Wolvegaaster is nu de tijd rijp om bij een andere club als trainer-coach aan de slag te gaan. Bert de Jong over zijn stap naar ZKC’19:

Bert de Jong

-

“De stap naar ZKC is voor mij vanzelfsprekend, omdat ik in mijn periode bij SIOS vaak tegen deze club heb gespeeld. Opvallend was altijd de prestatiegerichtheid en het fanatisme bij de ZKC-spelers. Deze eigenschappen, de jonge selectie en de uitstraling die ZKC heeft maakt een keuze voor deze ambitieuze club niet moeilijk. Ik denk veel van mijn ervaring als trainer/coach maar ook als korfballer over te kunnen brengen op de selectie van ZKC. Ik heb er zin in!”

 

ZKC’19 is erg blij met de komst van de ambitieuze en fanatieke Bert de Jong. Het bestuur, de technische commissie en de selectie van ZKC kijken vol verwachting uit naar het nieuwe seizoen met de nieuwe trainersstaf.