Iedereen heeft al het nodige gelezen en gehoord over Focus Op Ambitie, het “masterplan” waarmee een aantal mensen binnen ZKC’19 inmiddels aan de slag is gegaan. In dit grote en ambitieuze plan hebben we ook veel aandacht ingeruimd voor de aller-allerbelangrijkste levensader van onze club: de jeugdleden. Kinderen moeten het bij ZKC19 vooral heel leuk hebben, ze moeten zich veilig voelen en met plezier met elkaar aan sport doen. Maar ze willen ook leren korfballen! Als Jeugd Technische Commissie stellen we ons ten doel om jonge korfballers op te leiden binnen deze kaders. We doen dit met een zeer gewaardeerde groep jeugdtrainers die 3x per week belangeloos en gedreven voor onze kids klaarstaan. Tot nu toe hebben ze dat enthousiast en ter zake kundig gedaan maar….zonder plan, zonder structuur. En dat is wat we anders (willen) gaan doen!

Bij de grootste en meest succesvolle korfbalclub van Nederland (PKC uit Papendrecht, regerend landskampioen bij zowel de senioren als de A1) is een trainingsmethode ontwikkeld genaamd Spelenderwijs Verbeteren. Deze methode is bij verschillende clubs in Nederland, waaronder bijvoorbeeld DOS’46 uit Nijeveen, op een succesvolle wijze geïntroduceerd. Wat de methode nu precies inhoudt en waarin deze zich onderscheidt van andere methodes, dat kan ik in dit stukje onmogelijk duiden.

We willen dit graag op een andere manier aan jullie uitleggen. Want….. gaan wij het “nu ook maar” doen? Nee, zeker niet! Wij gaan het alleen doen als er binnen onze vereniging genoeg mensen zijn die zeggen : “hier geloven we in, zo moeten we werken, hier zetten we onze schouders onder”. Om onszelf die vraag te kunnen stellen en om de methode uit te leggen en te demonstreren, zal er op 18 mei aanstaande voor een bijzondere avond worden gezorgd. De PKC’ers achter de methode Spelenderwijs Verbeteren, Jeroen Euser en Tim van de Berg, zullen op deze avond bij ons te gast zijn om het volgende programma te verzorgen :

- 19.00-19.45 uur CLINIC/demonstratietraining
- 19.50-20.30 uur Presentatie in de kantine
- 20.30- …. Discussie, vragenronde etc.

Voor deze bijzondere en voor ZKC’19 bepalende avond zijn uitgenodigd : alle ouders, alle senioren, alle A’s en alle B’s, de TC en de JTC en eigenlijk iedereen die geïnteresseerd is! We rekenen op veel belangstelling zodat we aan het eind van de avond de vraag kunnen beantwoorden : gaan wij deze weg op, omarmen wij de methode Spelenderwijs Verbeteren of niet. Dus : tot op 18 mei? (!)

Namens bestuur en JTC,

Jan Bijkerk

NB de clinic zal worden uitgevoerd met behulp van een aantal van onze jeugdleden uit de C en D.