Sportief evenement maakt kleuters enthousiast voor bewegen en korfbal

Korfbalvereniging ZKC’19 organiseerde donderdagochtend 9 april voor basisscholen en kinderdagverblijven in (de omgeving van) Zuidwolde een geweldige GIGA Kangoeroedag. Aan dit sportieve evenement, dat plaatsvond op het nieuwe ZKC-complex aan de Zuideresweg, deden 124 kinderen vanaf 3 jaar mee. Deelnemende scholen waren: ‘t Echtenest, het Veldboeket, De Bosrand en de Heidevlinder. Ook de kinderdagverblijven Olivo en Doomijn Heidevlinder deden mee. Dit unieke evenement werd voor het eerst georganiseerd en werd mogelijk gemaakt door hoofdsponsor ‘Avis en Voppen’.

(voor meer foto's klik hier en binnenkort op het Picasa album van ZKC'19)

Spellencircuit en allemaal winnaars!

Op de ZKC-accommodatie was een circuit van 16 spellen uitgezet, waaronder een estafette, blikgooien, fopbal, zaklopen en een muizentikspel. Ook liep een gekke ‘GIGA Kangoeroe’ rond die met alle kinderen op de foto is geweest. De kinderen deden het allemaal erg goed en kregen na afloop een echt Kangoeroediploma. Omdat ze namelijk net zo hard konden rennen, net zo hoog konden springen en net zo goed konden gooien als een kangoeroe! Omdat elk kind een winnaar bleek te zijn, kreeg iedereen een gouden medaille mee naar huis. Daarnaast ontving elke deelnemer een plastic tas met inhoud. Al met al een zeer geslaagde ochtend, waarin plezier en beweging centraal stond. Met een grote glimlach op de gezichten gingen alle jeugdige deelnemers moe maar voldaan, naar huis.

Als het aan hoofdsponsor Avis en Voppen ligt, wordt dit een jaarlijks evenement: “Avis en Voppen vindt het belangrijk om een activiteit te sponsoren, waarbij juist hele jonge kinderen gezond en actief bewegen”.

Het vervolg op de GIGA Kangoeroedag: Dé Kangoeroe Klup

Alle kinderen van 3 t/m 6 jaar in Zuidwolde (en omgeving) krijgen de mogelijkheid om gratis kennis te maken met de Kangoeroe Klup, namenlijk op zaterdag 11, 18 en 25 april. Dit aanbod geldt uiteraard ook voor kinderen die niet op 9 april aanwezig waren op de GIGA Kangoeroe Dag. Het hele jaar door is er elke zaterdagmorgen van 10 uur tot 11 uur de Kangoeroe Klup. De Kangoeroe Klup is bedoeld voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Deze naam is gekozen, omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel, een veilige en warme plaats, voor de jongste leden van ZKC’19. De Kangoeroe Klup is vooral gericht op bewegen en plezier maken, dit met een knipoog naar korfbal. Kinderen kunnen dus gezellig op zaterdagochtenden samen met opa, oma, papa, mama, broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje naar het korfbalveld komen en lekker bewegen en plezier maken met de Kangoeroe Klup.

Inzet van vrijwilligers

Namens de organisatie wil ZKC’19 alle vrijwilligers bedanken die hebben gezorgd voor 124 blije actieve kinderen.