GIGA Kangoeroedag op donderdag 9 april bij ZKC’19: groot sportief evenement voor kleuters uit Zuidwolde en omgeving

wit Korfbalvereniging ZKC’19 organiseert op donderdag 9 april voor basisscholen en kinderdagverblijven in (de omgeving van) Zuidwolde een GIGA Kangoeroedag. Aan dit sportieve evenement, dat plaatsvindt op het nieuwe ZKC-complex aan de Zuideresweg, doen 120 kinderen vanaf 3 jaar mee. Deelnemende scholen zijn:‘t Echtenest, het Veldboeket, De Bosrand en de Heidevlinder. Ook de kinderdagverblijven Olivo en Doomijn Heidevlinder doen mee.

 

GIGA Kangoeroedag op donderdag 9 april
Dit unieke evenement wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor ‘Avis en Voppen’. Door het inzetten van 60 vrijwilligers wil ZKC ervoor zorgen dat alle kinderen een geweldige GIGA Kangoeroedag beleven.
Het doel van deze dag is om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport en te laten ervaren dat sporten vooral leuk is. Als korfbalvereniging vinden we het belangrijk dat kinderen al jong ervaring opdoen in het samen bewegen met andere kinderen. Dit is goed voor zowel de motorische als de sociale ontwikkeling van kinderen. 

Op de vraag wat de reden is dat Avis en Voppen het zo belangrijk vindt om dit evenement te sponsoren, reageert Avis en Voppen als volgt: “Avis en Voppen werkt vaak voor zorginstellingen die hun zorg beter willen organiseren, daar gaat het juist om zorg die al nodig is, vaak ook voor kinderen. Wat is er nu leuker en waardevoller dan het sponsoren van een activiteit die juist hele jonge kinderen samen gezond in beweging wil houden! Voor ons als bedrijf een mooie kans om te benadrukken hoe belangrijk wij gezond opgroeien vinden: samen sporten en spelen hoort daarbij. We hopen dat het een groot succes wordt en dat veel kinderen hierna willen gaan sporten in teamverband. Het zou ook mooi zijn als het een jaarlijks evenement kan worden!”.

Het vervolg op de GIGA Kangoeroedag: Dé Kangoeroe Klup
Alle kinderen van 3 t/m 6 jaar in Zuidwolde (en omgeving) krijgen de mogelijkheid om gratis kennis te maken met de Kangoeroe Klup, namelijk op zaterdag 11, 18 en 25 april. Dit aanbod geldt uiteraard ook voor kinderen die niet op 9 april aanwezig (kunnen) zijn op de GIGA Kangoeroe Dag.

Het hele jaar door is er elke zaterdagmorgen van 10 uur tot 11 uur de Kangoeroe Klup. De Kangoeroe Klup is bedoeld voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Deze naam is gekozen, omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel, een veilige en warme plaats, voor de jongste leden van ZKC’19. De Kangoeroe Klup is vooral gericht op bewegen en plezier maken, dit met een knipoog naar korfbal. Kinderen kunnen dus gezellig op zaterdagochtenden samen met opa, oma, papa, mama, broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje naar het korfbalveld komen en lekker bewegen en plezier maken met de Kangoeroe Klup.

De GIGA Kangoeroedag op donderdag 9 april is voor het publiek toegankelijk. De opening van het evenement op sportpark Woltingeslag (ZKC-accommodatie) is om 9:00 uur en wordt afgesloten rond 11:30 uur.