In een alles-of-niets wedstrijd won ZKC'19 van Haarlem. De Zuidwoldigers richten zich na een uiterst moeilijke 2de helft van het seizoen nog een keer op en wonnen in Maarssen met 16-14.

Na de 0-1 door Haarlem nam ZKC'19 scorend het initiatief. Melissa en Linda waren belangrijk in die fase: door elk 2x te scoren en een benutte strafworp kwam ZKC op 5-1. De fanatieke supportersschare hoopte dat deze start ZKC de flow zou geven en dat de ploeg voor rust deze voorsprong al verder zou uitbouwen. Ze kwamen bedrogen uit. Haarlem kwam terug tot 5-5 en nam zelfs een voorsprong. Voor rust kon ZKC dit nog repareren, maar de 7-6 voorsprong bij rust was marginaal.

Na rust scoorde Haarlem meteen de 7-7 en dat was de start van een spannende 2de helft. In het eerste kwartier nam ZKC steeds een punt voorsprong maar Haarlem kon tot 10-10 steeds gelijkmaken. De sprong naar 12-10 was belangrijk, maar ZKC kon dit niet uitbouwen: nu kwam Haarlem steeds tot op 1 punt. Op 14-12 vijf minuten voor tijd, maakte ZKC 15-12, maar binnen 2 minuten kwam Haarlem weer terug tot 15-14. Karin zorgde een minuut later tot opluchting van de ZKC -supporters, voor 16-14 (zie voor dit doelpunt de Facebook pagina van ZKC Wolfie). In de resterende minuten speelde ZKC de wedstrijd goed uit. En dus speelt ZKC'19 volgend jaar weer 1ste klas.

De winnaars (foto: Henk Vrieling)