Woensdagmiddag 17 september vond op de nieuwe kunstgrasvelden van korfbalvereniging ZKC'19 het jaarlijkse PLUS van Tongeren Schoolkorfbaltoernooi plaats. Onder werkelijk ideale omstandigheden konden 118 kinderen, verdeeld over 18 teams, deze middag hun talenten tonen op de nieuwe accommodatie van ZKC’19. Onder een stralende zon konden de kinderen en ouders genieten van een zeer gezellige en geslaagde middag.

 

De deelnemende scholen uit Zuidwolde e.o. waren CBS De Heidevlinder, OBS Het Groene Hart, OBS Het Veldboeket, OBS De Klimtoren en OBS De Bosrand. Leuke nieuwigheid dit jaar was dat de kinderen geen vaantje maar een mooie teamfoto, als aandenken aan deze leuke middag, mee naar huis kregen.

De winnaars dit jaar waren: groep 3/4: De Fladders (CBS De Heidevlinders), groep 5/6: OBS Het Veldboeket 2, groep 7/8: De Bliksems (OBS Het Groene Hart).

Het Schoolkorfbaltoernooi is een leuke manier om kennis te maken met de korfbalsport. Alle kinderen kregen een waardebon waarmee ze meerdere keren vrijblijvend mee kunnen trainen met leeftijdsgenootjes. Ook kunnen ouders en kinderen kennis maken met de Kangoeroe Klup, voor de allerkleinsten. Elke zaterdagochtend vindt dit plaats bij ZKC’19 en is bedoeld voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Actieve spelletjes, beweging én veel plezier staan centraal.