Ter voorbereiding op dit schoolkorfbal toernooi organiseert ZKC'19 clinics voor de basisscholen om zo de regels en het spel van korfbal uit te leggen en ermee kennis te laten maken. Voor Veeningen en Fort organiseert onze burenclub VeFo de clinics. Voor de overige scholen geven de jeugd- en selectieleden van ZKC'19 deze clinics.

Zo werd er in april de start gemaakt met het geven van de Clinics. Maandag 14 april mochten de kinderen van basisschool de Bosrand kennismaken met korfbal.

Er werden 2 clinics gegeven, namelijk eerst aan groep 3/4/5 en daarna aan groep 6/7/8. Tijdens de clinic van groep 3/4/5 was het prachtig weer, want het zonnetje scheen volop. De kinderen waren gemotiveerd en hadden veel plezier in de opdrachten, die ze ook fanatiek uitvoerden. Helaas moesten we tijdens de clinic van 6/7/8 eerder stoppen, omdat het zo hard ging regenen. Maar daarvoor hadden ze al laten zien dat ze al echt kunnen korfballen en werden ze tijdens het partijtje goed fanatiek en gingen ze er echt voor!

Dinsdag 15 april ging ZKC'19 naar Linde toe om de scholen de Lindert en Reestzicht (Drogteropslagen) ook kennis te laten maken met korfbal. Hier werden zelfs 3 clinics gegeven, namelijk eerst groep 3/4, toen groep 5/6 en als laatst groep 7/8. Ook deze kinderen waren heel enthousiast en waren fanatiek in de opdrachten. ZKC'19 heeft echt de basis van korfbal laten zien aan de kinderen en hoopt daarmee de kinderen voor te bereiden en te enthousiasmeren voor het schoolkorfbal toernooi. Helaas was de tijd maar kort, dus wie weet dat we nog een keer weer komen om nog een extra clinic te geven.

In de komende periode gaat ZKC'19 nog naar de overige basisscholen, zodat alle kinderen die aan het schoolkorfbal toernooi mee gaan doen van te voren kennisgemaakt hebben met korfbal. Het kan zijn dat er medewerking wordt gevraagd van jou als jeugd en/of selectiespeler. We willen namelijk zoveel mogelijk uitstralen wat korfbal is; jong/oud, man/vrouw; dus alles door elkaar en waar gezelligheid/sportiviteit voorop staat!