Zuidwolde (Dr.) – Edwin Vermaat (33) uit Groningen blijft ook in het seizoen 2014-2015 hoofdtrainer/-coach van zaalovergangsklasser ZKC’19. Vermaat begon in augustus 2013 bij de ambitieuze korfbalclub uit Zuidwolde en de afgelopen maanden bleek dat er een perfecte klik is tussen de hoofdtrainer enerzijds en de selectiespelers, assistent-trainers en het bestuur anderzijds. 

Halverwege de veldcompetitie neemt ZKC’19 in de landelijke 1e klasse de tweede plaats in, met slechts één punt achterstand op de koploper. In de 2e helft van de veldcompetitie heeft de Steenbergerhoeve-ploeg dus nog voldoende kansen op het kampioenschap en promotie naar de Overgangsklasse.

In de zaal speelt ZKC’19 al in de Overgangsklasse en op voorhand was al gerekend op een zwaar zaalseizoen in een sterke poule. Vooralsnog neemt ZKC’19 momenteel de laatste plaats in. Elke week  speelt ZKC’19 beter, waardoor er nog geloof en vertrouwen is om het overgangsklasserschap te behouden. Ook de reserves van ZKC’19 profiteren van de aanpak van Edwin Vermaat en zijn momenteel koploper in hun klasse.

Edwin Vermaat over zijn contractverlenging:

“Ik ervaar een goede klik met de selectie en ben heel enthousiast over de sterke wil van de spelers/speelsters om zichzelf te ontwikkelen. Mijn doel is om de teamperformance van zowel ZKC’19 1 als ZKC’19 2 verder te verbeteren. Daarnaast wil ik de spelers ook individueel beter maken. We hebben hier een start mee gemaakt en dit zet ik graag door in het seizoen 2014/15.”

 

Het bestuur van ZKC’19 is blij met de contractverlenging.

Voorzitter Gerda van Limburg (ZKC’19): “ Wij hebben alle vertrouwen in Edwin Vermaat en zijn blij dat hij ook komend seizoen de scepter over de selectie zwaait. Met hem denken wij het korfbalniveau in Zuidwolde verder te kunnen verhogen.”