Zuidwoldiger korfbalclub actief bezig met arbitrage

Zuidwolde (Dr) – In de afgelopen maanden is een grote groep jongeren van ZKC’19 bezig geweest met het volgen van een KNKV-scheidsrechtersopleiding. Onder supervisie van Mark v.d. Hof en Mark Kleine zijn ze klaargestoomd voor het examen.

Het resultaat mag er zijn. Afgelopen week vond het KNKV-examen plaats en maar liefst  14 jonge ZKC-ers behaalden het diploma ‘Scheidsrechter Basisopleiding B’. Met deze opleiding mag men jeugdwedstrijden fluiten op breedtekorfbal-niveau. Dit diploma is het startpunt om door te leren voor KNKV-scheidsrechter en/of KNKV-beoordelaar. Deze doorgroei naar KNKV-scheidsrechter/beoordelaar is voor ZKC’19 een belangrijk speerpunt voor de komende tijd , omdat de eisen vanuit de korfbalbond inzake arbitrage steeds strenger worden'. 

Het bestuur van ZKC’19 feliciteert de jeugdige scheidsrechters van harte met het behaalde resultaat. De groep gediplomeerden kan nog groter worden doordat een enkeling het examen niet in de eerste examenronde heeft behaald. Hen wordt veel succes gewenst met het herexamen binnenkort in Heerenveen.

“Veertien nieuwe gediplomeerde scheidsrechters binnen onze vereniging! Echt een resultaat om trots op te zijn.”, aldus voorzitter Gerda van Limburg van ZKC’19.