..."wat die jonkies kunnen, kunnen wij ook", moet de 'oude glorie' van ZKC'19 4 gedacht hebben. Na het kampioenschap van vorig jaar, werd het team dit jaar -een klasse hoger- opnieuw kampioen. In de kampioenswedstrijd werd de naaste concurrent Asko 3 met 15-8 verslagen. ZKC gaf Asko deze wedstrijd weinig hoop. In de eerste helft werd een 9-2 voorsprong genomen en die voorsprong werd in de tweede helft keurig in stand gehouden.

Het hele seizoen heeft ZKC'19 4 laten merken dat zij de titel wenste. Alle tegenstanders werden met ruime cijfers verslagen. Alleen Drachten verraste de ploeg eenmaal door met 11-10 te winnen. Verder had niemand een kans en ook Drachten moest in de tweede wedstrijd een 17-7 nederlaag slikken.

Die dadendrang leverde de ploeg vandaag het kampioenschap op.