ZKC'19 3 blijft stunten in de bekercompetitie. In de vorige ronde werd het 1ste team van SDO uit Schoonoord uit de beker gekegeld. ZKC 3 had daarmee de kwartfinale bereikt en lootte het 1ste team van Elko. De ploeg uit Elim staat vlak achter de koploper op de tweede plaats in de 3de klasse. De verwachting vooraf was dan ook dat hier het bekeravontuur zou eindigen.

In de beginfase van de wedstrijd leek het daar ook op. Elko startte fel en ZKC 3 leek te worden overdonderd. Halverwege de 1ste helft was de stand 3-9. Vanaf dat moment ontworstelde ZKC 3 zich langzaam maar zeker aan de opportunistische druk van Elko. Meer en meer werd duidelijk dat ZKC 3 zeker niet de mindere was en dat het veldspel zelfs beter was verzorgd. Via 6-11 brak de rust aan bij de stand 8-11.

Na rust was het beeld gelijk als vlak voor rust. Elko kwam nog wel op 8-12, maar stapje voor stapje kwam ZKC 3 dichterbij. Bij de stand 12-14 was ZKC 3 al dichtbij, maar nog een keer wist Elko drie punten voorsprong te nemen. Maar ZKC 3 rook haar kans, voelde dat ze beter was en 8 minuten voor het einde kwam ZKC op 17-17.

Vanaf dat moment deelde ZKC 3 de lakens uit. De ploeg nam meerdere keren een voorsprong en Elko moest in de achtervolging. Bij 19-18 kwam Elko 2 minuten voor tijd via een strafworp nog op 19-19, maar aan de resterende tijd had ZKC 3 genoeg om de winnende 20-19 te maken.

De jonge ZKC-ploeg staat daarmee in de halve finale (!) en speelt in die halve finale in Dokkum tegen De Granaet 1. Ook deze ploeg staat mee bovenaan in de derde klasse. De wedstrijd in Dokkum wordt gespeeld op dinsdag 14 mei en begint om 20.00 uur.