Kampioenschappen voor hoogste jeugdteams ZKC’19

Succesvolle zaalcompetitie leidt tot titels voor ZKC A1, B1 en C1.

Zuidwolde (Dr.) –  Het afgelopen zaalseizoen is voor de jeugd van ZKC’19 erg succesvol verlopen.

De drie hoogste ZKC-jeugdteams (A1, B1 en C1) werden overtuigend kampioen in hun klasse.Ook de andere jeugdteams presteerden prima. De Zuidwoldiger korfbalclub met ruim 170 leden ziet hiermee haar inzet beloond. Eén van de belangrijkste speerpunten in het beleid van ZKC’19 is de ontwikkeling van de jeugd. Een dubbele bezetting op elk team met deskundige trainers/coaches in combinatie met extra aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, werpen zijn vruchten af.

 

 

 ZKC A1 werd zelfs ongeslagen kampioen en promoveert daarmee naar de 1e klasse.

Het hele seizoen is nog geen wedstrijd verloren, want ook op het veld staat de formatie van Tom de Wijer en Maarten Feenstra zonder wedstrijdverlies op de eerste plek. In de 2e helft van de veldcompetitie gaat het team op jacht naar ‘de dubbel’.

 

De  B1 van ZKC’19, onder leiding van Alied Krikken en Annemartien Steenbergen, pakte de titel  met zes  punten voorsprong op concurrent Noordenveld B1. De talentvolle B1-ploeg mag volgend seizoen een treetje hoger acteren om zich verder te ontwikkelen.

Ook  ZKC C1 werd ongeslagen kampioen en wist al in een vroeg stadium van de competitie de kampioensvlag te hijsen. Jan Bijkerk, Jurjen de Vries en Rosalie van Egten hebben de C1 gesmeed tot een mooi en goed spelend collectief.

ZKC’19 is met recht trots op al haar jeugdteams en kijkt met veel vertrouwen naar de toekomst van het korfbal in Zuidwolde.