Februari 2013
Vanaf heden willen wij via een periodiek nieuwsbericht alle leden en andere belangstellenden informeren over belangrijke actuele onderwerpen die leven binnen ZKC’19.

Het bestuur heeft voor 2013 de volgende 9 speerpunten bepaald. Grote en mooie uitdagingen voor ons allemaal!

1. Kunstgras-project
• Het bestuur heeft al diverse bijeenkomsten over dit project gehad met de gemeente.
• Ook is door de gemeente en de Zuidwoldiger voetbalverenigingen aan ZKC gevraagd om samen te gaan werken. Hierover is het bestuur in gesprek.
• Door het bestuur is een ‘Commissiestructuur Kunstgrasproject’ opgezet. In dit belangrijke project zullen we veel ZKC-mensen nodig hebben, om in de verschillende werkgroepen plaats te nemen. Aarzel niet wanneer je hiervoor wordt gevraagd. Want samen kunnen we een mooie stap zetten in de geschiedenis van onze club.

2. Scheidsrechtersproblematiek: korte en lange termijn
• Er is een tekort aan bondsscheidsrechters (alleen Mark Kleine is dit nu). Wel krijgen we -naast de wedstrijden die Mark extern fluit- nog andere te fluiten wedstrijden toebedeeld. We kunnen echter op dit moment moeizaam voldoen aan de steeds strenger wordende eisen vanuit het KNKV.
• Vorig jaar heeft ZKC’19 niet voldoende externe wedstrijden gefloten. Dit heeft onlangs geresulteerd in puntenaftrek (sportieve sanctie) in de zaal voor ZKC 2, ZKC 3 en ZKC 4. Daarnaast krijgen we jaarlijks een –steeds hoger wordende- boete (financiële sanctie).
• Deze problematiek heeft bij het bestuur hoge prioriteit. We hebben een aantal bondsscheidsrechters nodig . Een aantal mensen is in opleiding, maar moet nog het portfolio vullen (lees: proefwedstrijden fluiten) en het praktijkexamen doen. Het is zaak om dit traject zo snel mogelijk af te ronden, zodat we als club in de toekomst kunnen voldoen aan de eisen.
• Op korte termijn zal de komende weken nog een flink aantal externe zaalwedstrijden gefloten móeten worden. Dit is nodig om volgend zaalseizoen niet opnieuw puntenaftrek te krijgen. Tijdens de 2e helft van de veldcompetitie zullen wij ook nog een inhaalslag moeten doen.
• Wil jij ook bondsscheidsrechter worden en een opleiding volgen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook zoeken wij mensen die opgeleid willen worden tot beoordelaar. Op dit moment hebben wij geen beoordelaars (mensen die scheidsrechters extern beoordelen). Dit levert nu alleen nog een financiële sanctie op, maar we weten niet of het KNKV in de toekomst ook hieraan een sportieve sanctie (lees: puntenaftrek) verbindt.

3. Nieuwe organisatiestructuur
• De afgelopen maanden is binnen het bestuur hard gewerkt aan een geheel nieuwe organisatiestructuur voor de hele vereniging. Dit is voor 99% rond en zal binnenkort worden gepubliceerd op de site.
• Hierdoor zullen de communicatie- en organisatielijnen binnen ZKC’19 voor iedereen meer helder worden (wie doet wat? En wie is waar verantwoordelijk voor?).
• Voor de verschillende commissies zoeken wij vele enthousiastelingen. Houd de site en het weekbericht in de gaten voor het nieuwe organogram. Dan kun je ‘es kijken aan welke commissie jij een bijdrage zou willen leveren. Schroom ook in dit geval niet als je wordt gevraagd. Uiteraard zijn spontane aanmeldingen van harte welkom.

4. Technisch en jeugdtechnisch beleid
• Om een kwalitatief goede vereniging te blijven en op hoog niveau te kunnen blijven spelen, zullen de Technische Commissie en de Jeugd Technische Commissie worden samengevoegd.
• Zo zal een betere technische lijn én meer duidelijkheid door de hele vereniging ontstaan.
• In een volgend nieuwsbericht vertellen wij hierover meer.

5. Opleidingenbeleid vormgeven
• De afgelopen jaren is er te weinig aandacht geweest voor het structureel opleiden van:
o (Jeugd-)trainers
o Scheidsrechters (jeugdwedstrijdleider, verenigingsscheidsrechter en bondsscheidsrechter)
o Beoordelaars.
• Een te vormen werkgroep -onder supervisie van een bestuurslid- zal dit handen en voeten gaan geven. Interesse om het opleidingenbeleid op te zetten? Stuur in dat geval een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

6. Sponsoring
• Evert Krikken is de trekker van de nieuwe sponsorcommissie. Hij heeft nog wel een aantal enthousiastelingen hierbij nodig.
• Het vinden van een nieuwe hoofdsponsor is één van de zaken die op korte termijn speelt.

7. Pestgedrag, Normen en Waarden
• Er wordt door het bestuur een protocol opgesteld met normen en waarden, waar een ieder die lid is of betrokken is bij ZKC, zich aan zal moeten houden. Zo kunnen wij elkaar aanspreken op gedrag dat niet past bij onze vereniging.

8. Ledenwerving
• Om te kunnen blijven groeien in alle geledingen (kangoeroe klup, jeugd, senioren, kombifit, kaartclub), zal in de nieuwe organisatiestructuur een werkgroep ledenwerving komen.
• Deze werkgroep zal ledenwerfacties gaan bedenken en uitvoeren om ZKC qua ledenaantal gezond te houden.

9. EHBO/Veiligheid
• Eerste hulp bij Ongelukken, Reanimatie, Veiligheid. Dit zijn thema’s die ook nadere invulling behoeven dit jaar. Hierover lees je meer in een volgend nieuwsbericht.

Wij hopen iedereen via dit nieuwsbericht ‘bijgepraat’ te hebben. Samen wordt 2013 een mooi ZKC-jaar!

Sportieve groet,

Bestuur ZKC’19
Gerda, Mark, Siska, Henk, Nolda, Peter, Remko

Heb je vragen, ideeën of suggesties voor het bestuur? Spreek een bestuurslid persoonlijk aan of stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

(de nieuwsbrief is als pdf te downloaden bij de downloads)