Met trots kondigt ZKC aan dat Linda Elgersma vanaf de start van het nieuwe korfbalseizoen de trainersstaf zal completeren. Samen met hoofdtrainer Jan Bijkerk en Evert Krikken, zal Linda de selectie van ZKC’19 komend seizoen onder haar hoede nemen.

 

Linda Elgersma

Linda brengt veel ervaring en enthousiasme mee naar ZKC. Ze heeft jarenlang gekorfbald bij Sparta (Zwolle) waar ze tot haar 26e speelde totdat een blessure haar dwong te stoppen in 2020. Linda gaf meerdere teams trainingen, de laatste jaren was ze verantwoordelijk voor de A1 en B1 teams.  Daarnaast vervulde ze een teammanager positie bij de selectie van Sparta vanaf het moment dat ze zelf stopte met spelen.

"Ik kijk uit naar het werken en ontdekken van een nieuwe groep en de mensen bij ZKC te leren kennen," zegt Linda. "Natuurlijk kijk ik er ook naar uit om stappen te maken met de selectie en mezelf te ontwikkelen. Ik verwacht allereerst een leuk en gezellig seizoen. Plezier staat voorop. Daarnaast wil ik, samen met de andere stafleden, voortbouwen op de sportieve ontwikkeling. De afgelopen jaren heb ik ZKC gevolgd en er zijn qua niveau al mooie stappen gemaakt."

Linda heeft er alle vertrouwen in dat de staf compleet is. "Jan ken ik al goed, dan wel vanuit een andere rol en samenwerking, maar dat zie ik helemaal goed komen. Ik verwacht een goede balans en dat iedereen in zijn waarde in zijn eigen rol staat."

Met haar sterke analytische vaardigheden is Linda in staat om individuen te verbeteren, wat bijdraagt aan de groei van de gehele groep. "Als persoon sta ik graag tussen de groep, ik wil graag persoonlijk mensen leren kennen. Ik kijk er naar uit om ook de rest van de club te leren kennen, het stopt voor mij niet bij de selectie!"

ZKC’19 is verheugd Linda Elgersma te verwelkomen en kijkt uit naar een succesvol seizoen vol plezier en sportieve prestaties onder haar begeleiding.