Zo begon het:

Er was eens (september 2023) een gedreven en enthousiaste hoofdsponsor de Hoogh -Albert Coelingh van ZKC’19 die aangaf dat zijn bedrijfslogo op de shirts niet meer actueel was en hij was graag bereid om mee te denken over en bij te dragen aan de vervanging van de “oude” shirts.

Al pratende en ideeën uitwisselend werd er besloten om ook contact met de sponsor van het 2e team (Buning Wegenbouw BV) op te nemen en tijdens diverse overleggen werd het idee geboren om een eigen, uniek shirt te ontwikkelen.

Een aantal creatieve mensen van ZKC’19 was bereid om zitting te nemen in het ontwerpteam en het team ging voortvarend aan de slag.
Na intensief overleg en vele opties was eind december was het definitieve ontwerp gereed en kon de kledingleverancier aan de slag.

In de tussentijd werd King Software bereid gevonden om het derde team te sponsoren, Engeldot technische groothandel om het vierde, Hoorcentrum Zuidwolde het midweek team, Teamshop de A-junioren en Meester installatietechniek de D-pupillen te sponsoren. Olijslager verf-groothandel sponsort verder de inspeelshirts van het vierde team.

Gedurende het proces kwam het idee naar voren of het niet leuk zou zijn om ook nog een sponsor voor de “mouwen” te vinden en Geri en Jan van Den Kaat eetcafé waren hier graag toe bereid.

Toen was het shirt van de selectieteams meer dan vol met sponsoren en dachten we dat we qua. mogelijkheden uitgeput waren. Maar door een, naar een verkeerd adres gestuurd, WhatsApp bericht werden de mensen van de J&H formatie gewezen op de sponsormogelijkheden wat resulteerde in de sponsoring door hun van de rokjes en broeken.

 

Daarnaast zijn we blij met de start van hun nieuwe G-Korfbal team met nu al 18 enthousiaste spelers die prachtige “sweaters” kregen van de Hoogh schilderwerken en Buning Wegenbouw BV. Op niet al te lange termijn krijgen de spelers ook nog de nieuwe wedstrijdshirts.

ZKC’19 na 105 jaar in een nieuw club shirt, zaterdag 6 April 2024 was het dan eindelijk zo ver en speelden de eerste zeven teams in het nieuwe shirt. Het is de bedoeling dat alle teams van ZKC’19, wanneer de oude shirts aan vervanging toe zijn, in de nieuwe shirts gaan spelen.

Gedurende zaterdag 6 April was iedereen van harte welkom om de nieuwe shirts te komen bewonderen, vanaf 17:30 uur was er extra aandacht in de vorm van een smakelijke verrassing (taartjes ter beschikking gesteld door de hoofdsponsor de Hoogh schilderwerken). Na afloop van de wedstrijd van het 1e tegen ASVD  was er nog speciale aandacht voor deze heuglijke mijlpaal met extra aandacht voor de gewaardeerde sponsoren in een feestelijke sfeer in en rond de kantine.

 

Een prachtig groot spandoek shirt (ook ter beschikking gesteld door hoofdsponsor de Hoogh schilderwerken) vestigde gedurende de dag de aandacht op de feestelijkheden op ons sportterrein.

In de avonduren was er nog een feest om de nieuwe start te vieren, was erg gezellig met ook nog een heroïsche “planking” strijd tussen Evert en Edward.

En last but not least, een duimpje van de kantinecommissie dat de feestvierders de kantine keurig opgeruimd en schoon achtergelaten hadden!

We mogen, samen met alle mensen die bijgedragen hebben aan de ontwikkeling en realisatie van ons nieuwe clubshirt, trots terug kijken op het proces en de feestelijke dag en namens ZKC’19 hartelijk dank voor jullie bijdrage en inbreng.