Utrecht, 9 maart 2024.

Een belangrijke wedstrijd voor de ploeg van trainer/coach Rick Wessel.  Een echt 4-punten-duel stond op het programma in de overgangsklasse A. Bij verlies zou ZKC'19 1 alleen met een gelukje van de andere tegenstanders nog kunnen handhaven.

Het team begon niet zoals we ze kennen aan de wedstrijd. De strijdlust was direct te merken en dit resulteerde dan ook in een snelle 1-5 voorsprong.
Synergo herpakte zich maar kwam niet meer op voorsprong. Rustststand 9-11.

Begin tweede helft lukte het de de Hoogh formatie niet op direct door te pakken. Synergo kwam langszij en wist zelfs even op voorsprong te komen. ZKC'19 las de wedstrijd goed en vond kansen op de juiste posities. Doelpunten over een weer werden gemaakt, waardoor geen van beide teams echt de winst naar zijn/haar hand wist te krijgen. Een zenuwslopende slotfase trad aan, dit was zeker te merken voor de meegereisde supporters uit Zuidwolde. (Hun hartslag was waarschijnlijk hoger dan die van de spelers in het veld).

Met nog 11 seconden op de klok veroverde ZKC'19 de bal voor de laatste maal een deze wist het vak niet meer te verlaten. Eindstand 19-20. Door deze overwinning stijgt ZKC'19 van plek 7, directe degradatie, naar de veilige 5de plek.

Volgende week wordt de laatste wedstrijd van de competitie gespeeld in het Wolderhuus, 19:55 uur tegen Velocitas die op dit moment 1 punt boven ZKC'19 staat. Voor het eindresultaat van de competitie nog een belangrijke wedstrijd. Bij winst of gelijkspel ZKC'19 zich veilig. Bij verlies, en winst van de directe concurrenten kan degradatie alsnog gebeuren. Kortom, heel veel redenen om het team volgende week te komen supporten!

Doelpunten makers:
Kristian Krikken 4
Elske Oord 4
Tom Rijstenberg 3
Hieke Kruit 3
Melissa Rijstenberg 2
Lotte van Middelaar 2
Lina IJmker 1
Hielke Oostveen 1